Draadloze Bluetooth™-technologie

Gebruik de Bluetooth™-functie om bestanden te verzenden naar andere Bluetooth™-apparaten of om een verbinding te maken met handsfree accessoires. Schakel de Bluetooth™-functie op uw apparaat in en breng draadloze verbindingen tot stand met andere Bluetooth™-apparaten, zoals computers, headsets en telefoons. De Bluetooth™-verbindingen werken beter binnen een straal van 10 meter zonder vaste voorwerpen tussen de apparaten. In sommige gevallen moet u uw apparaat handmatig koppelen met andere Bluetooth™-apparaten.

Note

De interoperabiliteit en compatibiliteit tussen Bluetooth™-apparaten varieert.

De Bluetooth™-functie inschakelen en uw apparaat zichtbaar maken

1. Tik op het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Ga naar en tik op Instellingen.
    3. Tik op de aan-uitschakelaar naast Bluetooth om de Bluetooth™-functie in te schakelen.
    4. Tik op Bluetooth. Uw apparaat en een lijst van beschikbare Bluetooth™-apparaten worden weergegeven.
    5. Tik op de naam van uw apparaat om dit zichtbaar te maken voor andere Bluetooth™-apparaten.

De zichtbaarheidsduur van uw apparaat voor andere Bluetooth™-apparaat aanpassen

1. Tik op het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Ga naar en tik op Instellingen > Bluetooth.
    3. Druk op Icn sony key menu en selecteer Time-out voor zichtbaarheid.
    4. Selecteer een optie.

Uw apparaat een naam geven

U kunt uw apparaat een naam geven. Deze naam wordt aan andere apparaten getoond, nadat u de Bluetooth™-functie hebt ingeschakeld en uw apparaat hebt ingesteld op zichtbaar.

Uw apparaat een naam geven

1. Zorg dat de Bluetooth™-functie is ingeschakeld.
    2. Tik op het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    3. Ga naar en tik op Instellingen > Bluetooth.
    4. Druk op Icn sony key menu en selecteer Naam van telefoon wijzigen.
    5. Voer een naam in voor uw apparaat.
    6. Tik op Naam wijzigen.

Koppeling aan een ander Bluetooth™-apparaat

Als u uw apparaat aan een ander apparaat koppelt, kunt u het apparaat bijvoorbeeld verbinden met een Bluetooth™-headset of een Bluetooth™-carkit, en deze apparaten gebruiken om te bellen en gebeld te worden.

Zodra u het apparaat hebt gekoppeld aan een Bluetooth™-apparaat, wordt deze koppeling opgeslagen op het apparaat. Als u het apparaat koppelt aan een Bluetooth™-apparaat, moet u mogelijk een toegangscode invoeren. De generieke toegangscode 0000 wordt automatisch uitgeprobeerd. Als deze code niet werkt, raadpleegt u de documentatie van het Bluetooth™-apparaat voor de toegangscode van het apparaat. U hoeft de toegangscode de volgende keer dat u verbinding maakt met een gekoppeld Bluetooth™-apparaat, niet meer in te voeren.

Bepaalde Bluetooth™-apparaten, zoals de meeste Bluetooth™-headsets, moeten aan de telefoon worden gekoppeld en hiermee worden verbonden voordat u ze kunt gebruiken.

U kunt het apparaat aan meerdere Bluetooth™-apparaten koppelen. U kunt echter met slechts één Bluetooth™-profiel tegelijk verbinding maken.

Uw apparaat verbinden met een ander Bluetooth™-apparaat.

1. Controleer of Bluetooth™ is geactiveerd op het apparaat dat u met uw apparaat wilt koppelen en of het zichtbaar is voor andere Bluetooth™-apparaten.
    2. Tik op het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    3. Ga naar en tik op Instellingen > Bluetooth. Alle beschikbare Bluetooth™-apparaten verschijnen in de lijst.
    4. Tik op het Bluetooth™-apparaat waarmee u uw apparaat wilt koppelen.
    5. Voer indien nodig een toegangscode of bevestig dezelfde toegangscode op beide apparaten. Uw apparaat en het Bluetooth™-apparaat zijn nu gekoppeld.

De telefoon aansluiten met een ander Bluetooth™-apparaat

1. Als u een verbinding maakt met een Bluetooth-apparaat dat vereist dat uw apparaat eerst koppelt vóór het verbinden, volgt u de relevante stappen om uw apparaat te koppelen met dat apparaat.
    2. Tik op het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    3. Ga naar en tik op Instellingen > Bluetooth.
    4. Tik op het Bluetooth™-apparaat waarmee u uw apparaat wilt verbinden.

De koppeling van een Bluetooth™-apparaat opheffen

1. Tik op het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Ga naar en tik op Instellingen > Bluetooth.
    3. Tik onder Gekoppelde apparaten op Icn sony paired device naast de naam van het apparaat waarvan u de koppeling wilt opheffen.
    4. Tik op Koppeling ongedaan maken.

Items verzenden en ontvangen via Bluetooth™-technologie

Items delen met andere Bluetooth™-compatibele apparaten zoals telefoons of computers. U kunt meerdere soorten items verzenden en ontvangen via de Bluetooth™-functie, zoals:
    • Foto's en video's
    • Muziek en andere audiobestanden
    • Contacten
    • Webpagina's

Items verzenden via Bluetooth™

1. Ontvangend apparaat: Controleer of op de Bluetooth™-functie is ingeschakeld en dat het apparaat zichtbaar is voor andere Bluetooth™-apparaten.
    2. Verzendend apparaat: Open de applicatie die het item bevat dat u wilt verzenden en ga naar het item.
    3. Afhankelijk van de applicatie en het item dat u wilt verzenden, moet u bijvoorbeeld het item aangeraakt houden, het item openen of op de drukken. Er zijn mogelijk andere manieren om een item te verzenden.
    4. Selecteer Delen of Verz..
    5. Selecteer Bluetooth.
    6. Schakel Bluetooth™ in als u hierom wordt gevraagd.
    7. Tik op de naam van het ontvangende apparaat.
    8. Ontvangend apparaat: Accepteer de verbinding indien dit wordt gevraagd.
    9. Verzendend apparaat: Bevestig de overdracht naar het ontvangend apparaat indien dit wordt gevraagd.
    10. Ontvangend apparaat: Accepteer het inkomende item.

Voor het ontvangen van items via Bluetooth™

1. Zorg dat de Bluetooth™-functie is ingeschakeld en zichtbaar is voor andere Bluetooth™-apparaten.
    2. Het verzendapparaat begint nu met het verzenden van gegevens naar uw apparaat.
    3. Voer, als u hierom wordt gevraagd, dezelfde toegangscode in op beide apparaten of bevestig de voorgestelde toegangscode.
    4. Wanneer u een melding krijgt van een inkomend bestand op uw apparaat, sleept u de statusbalk omlaag en tikt u op de melding om de bestandsoverdracht te accepteren.
    5. Tik op Accepteren om de bestandsoverdracht te starten.
    6. Sleep de statusbalk omlaag om de voortgang van de overdracht te bekijken.
    7. Sleep de statusbalk omlaag en tik op de betreffende melding om een ontvangen item te openen.

Bestanden weergeven die u via Bluetooth™ hebt ontvangen

1. Tik op het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Ga naar en tik op Instellingen > Bluetooth.
    3. Druk op Icn sony key menu en selecteer Ontvangen bestanden tonen.