Toepassingen openen en gebruiken

Open applicaties op basis van snelkoppelingen op uw Startscherm of vanuit het scherm Toepassingen.

Scherm applicaties

Het scherm Applicaties, dat u opent vanaf uw Startscherm, bevat de applicaties die vooraf geïnstalleerd zijn op uw apparaat evenals de applicaties die u downloadt.

Het scherm Toepassingen strekt zich uit buiten de normale schermbreedte. U moet dus naar links en naar rechts vegen om alle content te bekijken.

Het scherm Toepassingen openen

Scr sony 13ny applications screen
    • Tik vanuit uw Startscherm op Icn sony home apptray normal.

Bladeren door het scherm Toepassingen

• Veeg naar rechts of links vanuit het toepassingsscherm.

Een snelkoppeling naar een toepassing maken op de startpagina

1. Tik op het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Houd een pictogram voor een applicatie aangeraakt tot het scherm trilt en sleep het pictogram naar de bovenkant van het scherm. De Startscherm opent.
    3. Sleep het pictogram naar de gewenste locatie op het Startscherm en haal uw vinger weg.

Een applicatie delen vanuit het applicatiescherm

1. Tik op het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Tik op Icn sony key menu en tik vervolgens op Delen. Alle applicaties die gedeeld kunnen worden, zijn aangegeven met Icn sony home app share .
    3. Tik op de applicatie die u wilt delen, selecteer een optie en bevestig deze indien nodig. Een koppeling naar een download van de applicatie wordt naar de geselecteerde personen gestuurd.

Toepassingen openen en sluiten

Een toepassing openen

• Tik vanaf uw Startscherm of het scherm Toepassingen op de toepassing.

Een toepassing sluiten

• Druk op Icn sony key and back.

Tip

Bepaalde toepassingen worden gepauzeerd wanneer u drukt op Icn sony key and home om af te sluiten. Andere toepassingen kunnen actief blijven op de achtergrond. In het eerste geval kunt u de volgende keer dat u de toepassing opent doorgaan waar u bent gestopt. Sommige applicaties kunnen dataverbindingskosten veroorzaken wanneer deze applicaties op de achtergronden actief blijven, bijvoorbeeld sociale netwerkservices.

Het venster met onlangs gebruikte applicaties

Vanuit dit venster kunt u wisselen tussen onlangs gebruikte applicaties. U kunt ook kleine apps openen.

Het venster met onlangs gebruikte toepassingen openen

• Druk op Icn sony key open recent apps .

Kleine apps gebruiken

Vanuit het venster van onlangs gebruikte applicaties kunt u te allen tijde snel toegang krijgen tot diverse kleine apps door middel van de balk met kleine apps. Een kleine app neem slechts een klein deel van uw scherm in beslag. U kunt communiceren met een kleine app en een andere applicatie op hetzelfde moment op hetzelfde scherm.

De balk Small Apps openen

• Druk op Icn sony key open recent apps.

Een kleine app openen

1. Om de balk met kleine apps weer te geven drukt u op Icn sony key open recent apps .
    2. Tik op de kleine app die u wilt openen. Het venster van een kleine app wordt weergegeven.

Een kleine app sluiten

• Tik op Icn sony btn close normal op het venster van de kleine app.

Een kleine app verplaatsen

• Als de kleine app geopend is, houdt u de linkerbovenhoek aangeraakt en sleept u hem naar de gewenste locatie.

Een kleine app minimaliseren

• Als de kleine app geopend is, houdt u de linkerbovenhoek aangeraakt en sleept u hem naar de rechterrand of naar de benedenrand van het scherm.

Uw kleine apps opnieuw schikken

1. Druk op Icn sony key open recent apps om de balk met kleine apps te laten verschijnen.
    2. Houd een kleine app aangeraakt en sleep deze naar de gewenste positie in de balk met kleine apps.

Een kleine app van de balk met kleine apps verwijderen

1. Druk op Icn sony key open recent apps om de balk met kleine apps te laten verschijnen.
    2. Houd het pictogram van een kleine app aangeraakt en sleep het weg van de balk met kleine apps.

Een eerder verwijderde app herstellen

1. Druk op Icn sony key open recent apps om de balk met kleine apps te laten verschijnen.
    2. Tik op Icn sony browser add > Geïnstalleerde kleine apps.
    3. Selecteer de kleine app die u wilt herstellen.

Een kleine app downloaden

1. Druk op Icn sony key open recent apps om de balk met kleine apps te laten verschijnen.
    2. Tik op Icn sony browser add > Icn sony app market place.
    3. Ga naar een kleine app die u wilt downloaden en volg vervolgens de instructies om de installatie te voltooien.

Applicatiemenu

U kunt op elk moment een menu openen wanneer u een applicatie gebruikt. Afhankelijk van de applicatie die u gebruikt, ziet het menu er anders uit.

Een menu in een toepassing openen

• Druk tijdens het gebruik van de toepassing op Icn sony key menu.

Note

Niet in alle toepassingen is een menu beschikbaar.

Uw scherm Toepassingen organiseren

Verplaats de toepassingen op het scherm Toepassingen op basis van uw voorkeuren.

Applicaties schikken op het applicatiescherm

1. Tik vanuit Startscherm op Icn sony home apptray normal .
    2. Tik in de keuzelijst links boven in het scherm en selecteer een optie.

Een applicatie verplaatsen op het scherm Applicaties

1. Open het scherm Toepassingen.
    2. Raak een item aan en houd het ingedrukt tot het groter wordt en het apparaat trilt. Sleep het item vervolgens naar de nieuwe locatie.

Note

U kunt uw toepassingen alleen verplaatsen wanneer Eigen volgorde is geselecteerd.

Een applicatie verwijderen vanuit het applicatiescherm

1. Tik vanuit Startscherm op Icn sony home apptray normal .
    2. Tik op Icn sony key menu en tik vervolgens op Verwijderen. Alle applicaties die niet verwijderd kunnen worden, zijn aangegeven met Icn sony home uninstall .
    3. Tik op de applicatie die u wilt verwijderen en tik op Verwijderen.