Schermvergrendeling

Als het scherm is vergrendeld, kunt u het ontgrendelen met een veeggebaar of met een persoonlijk patroon, PIN, wachtwoord of vingerafdruk. Oorspronkelijk wordt een onbeveiligde veegbeweging over het scherm ingesteld, maar we raden aan om een veiligere schermvergrendeling in te stellen op het apparaat.

Het beveiligingsniveau van elk type vergrendeling staat hieronder vermeld in de volgorde van zwak naar sterk:

• Vegen: geen beveiliging, maar u hebt snel toegang tot het startscherm.
  • Patroon: teken een eenvoudig patroon met uw vinger om het apparaat te ontgrendelen.
  • PIN: voer een numerieke PIN in van minstens vier cijfers om het apparaat te ontgrendelen.
  • Wachtwoord: voer een alfanumeriek wachtwoord in om het apparaat te ontgrendelen.
  • Vingerafdruk: plaats de geregistreerde vinger op de sensor om het apparaat te ontgrendelen.

Hint

Met de functie Smart Lock kunt u het apparaat in bepaalde situaties automatisch ontgrendelen, zoals wanneer het verbonden is met een Bluetooth-apparaat of als u het apparaat met u meedraagt. Ga naar http://www.support.google.com/ en zoek "smart lock" voor meer informatie.

Een schermvergrendeling maken of veranderen

Opmerking

Het is heel belangrijk dat u het patroon, de PIN of het wachtwoord voor schermvergrendeling onthoudt. Als u deze informatie vergeet, kunt u belangrijke gegevens, zoals contacten en berichten, mogelijk niet meer herstellen.

1. Ga naar en tik op Instellingen > Vergrendelingsscherm & beveiliging > Schermvergrendeling.
  2. Bevestig desgevraagd uw huidige schermvergrendeling.
  3. Kies een optie en volg de instructies op het scherm.
  4. Als een veilige schermvergrendeling is ingesteld, kunt u instellen dat de aan-uitknop het scherm vergrendelt, kunt u de activeringstijd van de schermvergrendeling instellen, en kunt u een bericht voor het vergrendelingsscherm maken door op (pictogram Instellingen) te tikken.

Hint

Als u een Microsoft® Exchange ActiveSync®-account (EAS) gebruikt, kan door de EAS-beveiligingsinstellingen het type schermvergrendeling beperkt zijn tot alleen een PIN of wachtwoord. Neem contact op met de netwerkbeheerder om te controleren welk netwerkbeveiligingsbeleid is geïmplementeerd.