Belichting, kleur en de lichtomstandigheden

Voor een goede belichting van uw foto's is de juiste hoeveelheid licht nodig. De camera detecteert automatisch de omgevingslichtomstandigheden en past de instellingen hierop aan.

Voor het maken van foto's van bijvoorbeeld gezichten of bewegende voorwerpen of bij weinig licht zijn verschillende belichtingen nodig.

Lichtomstandigheden optimaliseren

• Probeer met licht van de juiste richting en kleur uw foto's meer vorm en diepte te geven. Dit soort licht ontstaat op natuurlijke wijze vlak voor zonsopgang en bij zonsondergang. Natuurlijk licht uit een raam is ook goed.
    • Houd de camera stil in omstandigheden met weinig licht om toch mooie foto's te maken. Plaats de camera eventueel op een stabiel oppervlak en gebruik de zelfontspanner.
    • Zelfs als de lichtomstandigheden slecht zijn, kunt u foto's maken met en zonder flitser. Soms is de kwaliteit beter zonder flitser.

De flitser gebruiken

1. Tik op het scherm op het pictogram van de flitser terwijl u de camera gebruikt, bijvoorbeeld (pictogram Automatische flitser).
    2. Verander zo nodig de instelling van de flitser.
    3. Tik op de sluiterknop om een foto te maken of een video op te nemen.

Opmerking

Welke instellingen beschikbaar zijn, is afhankelijk van de geselecteerde opnamemodus.

Hint

Als de achtergrond helderder is dan het onderwerp, gebruikt u Opvulflits om ongewenste donkere schaduwen te verwijderen.

Kleur, helderheid en de belichtingswaarde

De camera past de kleur, helderheid en belichtingswaarde automatisch aan door de lichtomstandigheden te detecteren en de kleurtemperatuur van het omgevingslicht te schatten. Digitale camera's kunnen alleen de kleurtemperatuur schatten, dus moet u mogelijk de instellingen aanpassen om deze goed te krijgen.

Als u merkt dat de foto's die binnenshuis zijn gemaakt een gele tint hebben, of als foto's die met de flitser zijn gemaakt een blauwe tint hebben, past u de kleur aan.

Voor een betere belichting in omgevingen met weinig licht, verandert u de helderheid van foto's en video's.

De kleur en helderheid aanpassen

1. Tik op Skin brightness icon (pictogram Kleur en helderheid) terwijl u de camera gebruikt.
    2. Sleep de schuifregelaars om de kleur en helderheid aan te passen.
    3. Tik op de sluiterknop om een foto te maken of een video op te nemen.
    4. Tik op (pictogram Annuleren) om de kleurinstelling te resetten en te sluiten.

Sluitertijd

De sluitertijd verwijst naar hoe lang de sluiter open staat en de camerasensor wordt blootgesteld aan licht.

De sluitertijd wordt voor foto's en video's automatisch aangepast.

ISO

ISO bepaalt de gevoeligheid voor licht van de camera.

ISO wordt bij het maken van foto's en opnemen van video's automatisch aangepast.

Witbalans

De witbalans wordt bij het maken van foto's en opnemen van video's automatisch aangepast.

Belichting optimaliseren

Belichtingsmeting meet de hoeveelheid licht op een onderwerp om de belichting te optimaliseren.

De belichtingsmeting wordt automatisch aangepast bij het maken van foto's en het opnemen van video's.