Een back-up maken en synchroniseren met een Google-account

U kunt een back-up maken van uw gegevens op de Google-server en deze synchroniseren met een Google-account. Afhankelijk van de typen inhoud zijn er verschillende manieren om een back-up te maken en te synchroniseren. Als u gegevens wilt overbrengen van het oude apparaat naar een nieuw apparaat, stelt u de back-up in op uw oude apparaat en synchroniseert u met uw Google-account op het nieuwe apparaat. Het maken van een back-up wordt in het bijzonder aanbevolen als u de apparaatsoftware updatet naar een nieuwere Android-versie.

Een Google-account instellen

1. Tik op Instellingen > Gebruikers en accounts > Account toevoegen en selecteer vervolgens Google.
    2. Volg de aanwijzingen op het scherm om een account te maken of u zich erbij aan te melden.

Een back-up maken en synchroniseren met Gmail, Agenda en Contacten

1. Tik op Instellingen > Gebruikers en accounts.
    2. Als er nog geen Google-account is, tikt u op Account toevoegen.
    3. Tik op de schakelaar Gegevens automatisch synchroniseren om de functie in te schakelen. Er wordt automatisch een back-up gemaakt van uw Gmail, Agenda en Contacten.

Opmerking

U kunt de gegevens van Gmail, Agenda en Contacten automatisch overbrengen en synchroniseren door u aan te melden bij het Google-account dat werd gebruikt voor het synchroniseren van gegevens op uw oude apparaat.

Een back-up maken van foto's en video's en deze synchroniseren

1. Ga naar en tik op (pictogram Google Photos).
    2. Tik op (pictogram Opties) en tik vervolgens op het instellingenmenu.
    3. Tik op het menu back-up en synchronisatie.
    4. Tik op de schakelaar om de functie in te schakelen. Van uw foto's en video's wordt automatisch een back-up gemaakt.

Opmerking

U kunt foto's en video's automatisch synchroniseren door u aan te melden bij het Google-account dat werd gebruikt voor het synchroniseren van gegevens op uw oude apparaat. Ga naar voor meer informatie over Google Photos naar http://support.google.com.

Een back-up maken en synchroniseren van app-gegevens, telefooninstellingen en gesprekshistorie

1. Ga naar en tik op Instellingen > Systeem > Back-up.
    2. Tik op de schakelaar om de functie in te schakelen. Er wordt automatisch een back-up gemaakt van uw app-gegevens, telefooninstellingen en gesprekshistorie.

Opmerking

U kunt het maken van een back-up ook inschakelen op het instellingenmenu van Google Drive. U kunt uw app-gegevens, apparaatinstellingen en gesprekshistorie automatisch synchroniseren door in te loggen op de Google-account die werd gebruikt voor het synchroniseren van gegevens op het oude apparaat. Wanneer u het nieuwe apparaat voor het eerst inschakelt, meldt u zich aan bij het Google-account en volgt u de instructies op het scherm.

Handmatig een back-up maken van bestanden en deze synchroniseren

1. Ga naar en tik op (pictogram Muziek) of (pictogram Bestanden).
    2. Houd de bestanden waarvan u een back-up wilt maken aangeraakt en selecteer Delen uit de opties die worden weergegeven.
    3. Sla op op Google Drive.

Opmerking

U kunt de gegevens synchroniseren op het nieuwe apparaat door u aan te melden bij het Google-account dat werd gebruikt voor het synchroniseren van gegevens op het oude apparaat.