Volume, trilling en geluid

Volume en trilling kunnen worden veranderd met de volumetoetsen of door een instelling te veranderen. Geluiden en tonen kunnen allen via een instelling worden gewijzigd.

Appinstellingen kunnen de gekozen instellingen voor volume, trilling en geluid negeren.

Volume en trilling

Gebruik de volumetoets om het volume van beltoon, media en alarmen snel te veranderen. Daarnaast kunt u het apparaat instellen op trillen Pictogram Beltoon trillen of een Niet storen -optie Pictogram Beltoon stil activeren om geluiden en trillingen te dempen. Meer informatie over Niet storen vindt u bij Apparaat stilzetten met Niet storen.

Het volume van de beltoon Pictogram Geluid aan beïnvloedt alle inkomende gesprekken en meldingen. Het mediavolume Pictogram Mediavolume beïnvloedt muziek, video's, games en andere media. Als u bijvoorbeeld het volume verandert als u een video kijkt, wordt het mediavolume veranderd. Het alarmvolume wordt aangeduid met Pictogram Alarmmelding.

Het volume aanpassen

1. Druk op de volumetoets omhoog of omlaag. Dit wijzigt het volume van de beltoon en meldingen.
  2. Tik op Pictogram Meer opties om de media- en alarmvolumes te wijzigen. Pas de volumes aan met de schuifregelaars.

Tik op een volumepictogram om het volume snel in of uit te schakelen.

De trilstand of Niet storen -modus activeren

1. Houd de volumetoets ingedrukt totdat Pictogram Beltoon trillen verschijnt om de trilstand te activeren.
  2. Laat de volumetoets los en druk deze weer in om de Niet storen-modus te activeren.

Het apparaat instellen om te trillen bij binnenkomende oproepen

1. Tik op Instellingen > Geluid.
  2. Tik op de schuifregelaar Ook trillen voor oproepen om de functie in te schakelen.

Geluiden en tonen

De beltoon instellen

1. Tik op Instellingen > Geluid > Beltoon telefoon.
  2. Als u twee SIM-kaarten gebruikt, kiest u een SIM-kaart.
  3. Selecteer een optie in de lijst of tik op Pictogram Toevoegen om een muziekbestand op het apparaat te selecteren.
  4. Tik op GEREED om uw keuze te bevestigen.

Als u een bepaalde beltoon wilt instellen voor een contact, zie dan Contacten toevoegen en bewerken. Als u twee SIM-kaarten gebruikt, kunt u voor elke SIM-kaart een andere beltoon instellen.

Het meldingsgeluid instellen

1. Tik op Instellingen > Geluid > Meldingsgeluid.
  2. Selecteer een geluid uit de lijst of kies Geen om alle meldingsgeluiden uit te schakelen en de meldingen in te stellen op alleen trillen.
  3. Tik op Pictogram Toevoegen om een muziekbestand te selecteren dat op het apparaat is opgeslagen.
  4. Tik op GEREED om uw keuze te bevestigen.

U kunt de appinstellingen veranderen zodat een geluid van een specifieke app zelfs wordt afgespeeld als het meldingsgeluid is ingesteld op Geen . Zie Meldingen.

Aanraaktonen inschakelen

1. Tik op Instellingen > Geluid > Andere geluiden.
  2. Tik op de schuifregelaars om de diverse aanraaktonen naar wens in of uit te schakelen.