Opnieuw starten, resetten en repareren

U kunt het apparaat geforceerd herstarten of uitschakelen als het niet meer reageert of niet meer normaal opnieuw opstart. Er worden geen instellingen of persoonlijke gegevens gewist.

U kunt het apparaat ook resetten naar de fabrieksinstellingen. Deze actie is soms nodig als uw apparaat niet meer naar behoren functioneert. Let op dat u van belangrijke gegevens eerst een back-up moet maken naar een geheugenkaart of een ander extern opslagapparaat. Ga voor meer informatie naar Back-up maken van telefooninhoud en deze herstellen.

Als uw apparaat niet opstart of als u de software van uw apparaat wilt resetten, kunt u Xperia Companion gebruiken om uw apparaat te herstellen. Zie Xperia Companion.

Als u een apparaat met meerdere gebruikers deelt, moet u zich wellicht aanmelden als de eigenaar, d.w.z. de primaire gebruiker, om de oorspronkelijke fabrieksinstellingen van het apparaat te herstellen.

Uw apparaat opnieuw starten

Uw apparaat start mogelijk niet opnieuw als de batterij bijna leeg is. Sluit het apparaat op een lader aan en probeer het opnieuw op te starten.

1. Houd de aan-uitknop Pictogram Aan/uit ingedrukt.
  2. Tik in het geopende menu op Opnieuw opstarten. Het apparaat wordt automatisch opnieuw gestart.

Apparaat geforceerd afsluiten

• Houd de aan-uitknop Pictogram Aan/uit en de toets Volume omhoog zes seconden gelijktijdig ingedrukt. Het apparaat trilt één keer en wordt uitgeschakeld.

De standaardinstellingen herstellen

Onderbreek een procedure voor het herstellen van de fabrieksinstellingen niet om permanente schade aan het apparaat te voorkomen.

1. Maak een back-up van alle belangrijke gegevens in het interne geheugen van uw apparaat en sla deze back-up op een geheugenkaart of een ander extern geheugen op. Als er versleutelde bestanden op een SD-kaart zijn opgeslagen, moet u ook de versleuteling verwijderen zodat u ze na het resetten weer kunt openen.
  2. Tik op Instellingen > Back-up maken en resetten > Fabrieksinstellingen resetten.
  3. Tik op Telefoon resetten.
  4. Teken uw ontgrendelpatroon als daarom wordt gevraagd, of voer het ontgrendelwachtwoord of de PIN in om door te gaan.
  5. Tik op Alles wissen om uw keuze te bevestigen.

Het apparaat wordt niet teruggezet naar een eerdere softwareversie van Android™ wanneer u de fabrieksinstellingen herstelt.

De apparaatsoftware repareren

Als u het ontgrendelwachtwoord, de PIN of het patroon bent vergeten, kunt u de herstelfunctie voor het apparaat in Xperia Companion gebruiken om de beveiligingslaag te wissen. U dient de aanmeldingsgegevens voor uw Google-account op te geven om deze bewerking te voltooien. Door de herstelfunctie uit te voeren, installeert u de software opnieuw op uw apparaat waardoor u bepaalde persoonlijke gegevens kunt verliezen.

Als het apparaat is vastgelopen, herhaaldelijk opnieuw opstart of helemaal niet meer opstart nadat u de Xperia-software hebt bijgewerkt, softwareherstel hebt uitgevoerd of de standaardinstellingen hebt hersteld, probeert u het apparaat uit te schakelen en opnieuw in te schakelen. Als het probleem zich nog steeds voordoet, dwingt u het apparaat af te sluiten en voert u vervolgens softwareherstel uit.

Voor meer informatie over de hersteltijd gaat u naar de ondersteuningspagina van Google http://support.google.com.

Als u een nieuwe gebruikersnaam of nieuw wachtwoord voor uw Google-account ontvangt, kunt u deze eventueel niet gebruiken om in te loggen.

De apparaatsoftware herstellen met Xperia Companion

Om een softwareupdate uit te kunnen voeren, hebt u de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw Google-account nodig. Afhankelijk van de beveiligingsinstellingen moet u de gebruikersnaam en het wachtwoord eventueel opgeven om het apparaat na een softwarereparatie opnieuw te kunnen starten.

1. Zorg dat Xperia Companion op de pc of Mac is geïnstalleerd.
  2. Open de Xperia Companion-software op de computer en klik op Softwarereparatie in het hoofdscherm.
  3. Volg de instructies op het scherm om de software opnieuw te installeren en de reparatiepoging te voltooien.