Opnieuw starten, resetten en repareren

U kunt het apparaat geforceerd herstarten of uitschakelen als het niet meer reageert of niet meer normaal opnieuw opstart. Er worden geen instellingen of persoonlijke gegevens gewist.

U kunt het apparaat ook resetten naar de fabrieksinstellingen. Deze actie is soms nodig als uw apparaat niet meer naar behoren functioneert. Let op dat u van belangrijke gegevens eerst een back-up moet maken naar een geheugenkaart of een ander extern opslagapparaat. Ga voor meer informatie naar Back-up maken van telefooninhoud en deze herstellen.

Als uw apparaat niet opstart of als u de software van uw apparaat wilt resetten, kunt u Xperia Companion gebruiken om uw apparaat te herstellen. Zie Xperia Companion.

Als u een apparaat met meerdere gebruikers deelt, moet u zich wellicht aanmelden als de eigenaar, d.w.z. de primaire gebruiker, om de oorspronkelijke fabrieksinstellingen van het apparaat te herstellen.

Uw apparaat opnieuw starten

Uw apparaat start mogelijk niet opnieuw als de batterij bijna leeg is. Sluit het apparaat op een lader aan en probeer het opnieuw op te starten.

1. Houd de aan-uitknop ingedrukt.
  2. Tik in het geopende menu op Opnieuw opstarten. Het apparaat wordt automatisch opnieuw gestart.

Opnieuw starten of afsluiten van het apparaat afdwingen

1. Houd de aan-uitknop en de toets Volume omhoog gelijktijdig gedurende zes seconden aangeraakt.
  2. Het apparaat trilt één keer. Kies een van de volgende opties. Dit is afhankelijk van of uw apparaat gedwongen opnieuw wilt starten of afsluiten.
    • Als u het apparaat gedwongen opnieuw wilt starten: Haal op dit punt uw vingers van de toetsen. Het apparaat wordt opnieuw gestart.
    • Als u het apparaat gedwongen wilt afsluiten: Blijf op de toetsen drukken. Na enkele seconden trilt het apparaat drie keer en wordt uitgeschakeld.

De standaardinstellingen herstellen

Onderbreek een procedure voor het herstellen van de fabrieksinstellingen niet om permanente schade aan het apparaat te voorkomen.

1. Maak een back-up van alle belangrijke gegevens in het interne geheugen van uw apparaat en sla deze back-up op een geheugenkaart of een ander extern geheugen op. Als er versleutelde bestanden op een SD-kaart zijn opgeslagen, moet u ook de versleuteling verwijderen zodat u ze na het resetten weer kunt openen.
  2. Tik in het Startscherm op .
  3. Ga naar en tik op Instellingen > Back-up maken en resetten > Fabrieksinstellingen resetten.
  4. Tik op Telefoon resetten.
  5. Teken uw ontgrendelpatroon als daarom wordt gevraagd, of voer het ontgrendelwachtwoord of de PIN in om door te gaan.
  6. Tik op Alles wissen om uw keuze te bevestigen.

Het apparaat wordt niet teruggezet naar een eerdere softwareversie van Android™ wanneer u de fabrieksinstellingen herstelt.

De apparaatsoftware repareren

Als u het ontgrendelwachtwoord, de PIN of het patroon vergeten bent, kunt u de herstelfunctie voor het apparaat in Xperia™ Companion gebruiken om de beveiligingslaag te wissen. U dient de aanmeldingsgegevens voor uw Google-account op te geven om deze bewerking te voltooien. Door de herstelfunctie uit te voeren, installeert u de software opnieuw op uw apparaat waardoor u bepaalde persoonlijke gegevens kunt verliezen.

Als u het apparaat niet kunt uitschakelen voordat u softwareherstel uitvoert, probeer het apparaat dan gedwongen uit te schakelen.

Als u een nieuwe gebruikersnaam of nieuw wachtwoord voor uw Google™-account ontvangt, kunt u deze mogelijk gedurende 24 uur niet gebruiken om in te loggen en uw apparaat te herstellen.

Uw software repareren met Xperia™ Companion

Zorg dat u uw gebruikersnaam en wachtwoord van Google™ weet voordat u een softwarereparatie uitvoert. Afhankelijk van uw beveiligingsinstellingen moet u die mogelijk opgeven om het apparaat opnieuw te kunnen starten na een softwarereparatie.

Als het apparaat is vastgelopen, herhaaldelijk opnieuw wil opstarten of helemaal niet meer opstart nadat u de Xperia™-software hebt bijgewerkt, softwareherstel hebt uitgevoerd of de standaardinstellingen hebt hersteld, probeer dan het apparaat uit te schakelen en opnieuw in te schakelen. Als het probleem zich nog steeds voordoet, dwingt u het apparaat af te sluiten en voert u vervolgens softwareherstel uit aan de hand van de volgende stappen:

1. Zorg dat Xperia™ Companion op uw pc of Mac® is geïnstalleerd.
  2. Open de Xperia™ Companion-software op de computer en klik op Softwarereparatie in het hoofdscherm.
  3. Volg de instructies op het scherm om de software opnieuw te installeren en de reparatiepoging te voltooien.