Het dataverbruik in de gaten houden

U kunt de hoeveelheid gegevens bijhouden die gedurende een bepaalde periode van en naar uw apparaat wordt overgebracht via uw mobiele dataverbinding of ‎Wi-Fi -verbinding. U kunt bijvoorbeeld de hoeveelheid gegevens weergeven die door individuele applicaties wordt gebruikt. Voor gegevens die via uw mobiele dataverbinding worden overgebracht, kunt u ook waarschuwingen en beperkingen instellen om extra kosten te voorkomen.

Als u een apparaat gebruikt met meerdere gebruikers, kan alleen de eigenaar, d.w.z. de primaire gebruiker, de instellingen voor datagebruik wijzigen. Door de instellingen voor datagebruik aan te passen, hebt u meer controle over het datagebruik. Dit garandeert echter niet dat geen extra kosten in rekening worden gebracht.

Dataverbruik verminderen

1. Tik in het Startscherm op .
  2. Tik op Instellingen > Datagebruik > Databesparing.
  3. Tik op de schuifregelaar om de functie in of uit te schakelen.

Dataverkeer in- of uitschakelen

1. Tik in het Startscherm op .
  2. Tik op Instellingen > Datagebruik.
  3. Tik op de schuifregelaar Mobiel dataverkeer om dataverkeer in- of uit te schakelen.

Als dataverkeer is uitgeschakeld, kan het apparaat nog altijd ‎Wi-Fi - en Bluetooth®-verbindingen gebruiken.

Een waarschuwing voor dataverbruik instellen

1. Zorg dat mobiel dataverkeer is ingeschakeld.
  2. Tik in het Startscherm op .
  3. Tik op Instellingen > Datagebruik > Betalingscyclus.
  4. Als u het waarschuwingsniveau wilt instellen, tikt u op Datawaarschuwing, voert u de gewenste datalimiet in en tikt u op INSTELLEN. U ontvangt een waarschuwingsbericht wanneer de hoeveelheid gegevens het ingestelde niveau bereikt.

Een limiet voor mobiele data instellen

1. Zorg dat mobiel dataverkeer is ingeschakeld.
  2. Tik in het Startscherm op .
  3. Tik op Instellingen > Datagebruik.
  4. Tik op Betalingscyclus, tik op de schuifregelaar naast Gegevenslimiet instellen en tik vervolgens op OK.

Wanneer uw mobiele datagebruik de ingestelde limiet bereikt, wordt het mobiele dataverkeer op uw apparaat automatisch uitgeschakeld.

Het gegevensgebruik van afzonderlijke applicaties beheren

1. Tik in het Startscherm op .
  2. Ga naar en tik op Instellingen > Apps.
  3. Tik op de applicatie die u wilt beheren en vervolgens op Datagebruik.

De prestaties van afzonderlijke applicaties kunnen worden beïnvloed als u de betreffende instellingen voor gegevensgebruik wijzigt.

Uw dataverbruik controleren

1. Tik in het Startscherm op .
  2. Tik op Instellingen > Datagebruik.
  3. Als u informatie wilt weergeven over de hoeveelheid data die via de mobiele dataverbinding is overgedragen, tikt u op het tabblad Mobiel dataverbruik.
  4. Als u informatie wilt weergeven over de hoeveelheid data die via de ‎Wi-Fi -verbinding is overgedragen, tikt u op Wifi-datagebruik.