Draadloze Bluetooth®-technologie

Gebruik de Bluetooth®-functie om bestanden te verzenden naar andere Bluetooth®-apparaten of om een verbinding te maken met handsfree-accessoires. Bluetooth®-verbindingen werken het beste binnen een straal van 10 meter (33 ft), zonder vaste voorwerpen tussen de apparaten. In sommige gevallen moet u het apparaat handmatig koppelen met andere Bluetooth®-apparaten.

De interoperabiliteit en compatibiliteit tussen Bluetooth®-apparaten varieert.

Als u een apparaat met meerdere gebruikers deelt, kunnen alle gebruikers de Bluetooth®-instellingen veranderen; de wijzigingen gelden dan voor alle gebruikers.

De Bluetooth®-functie in- of uitschakelen

1. Tik in het Startscherm op .
    2. Tik vervolgens op Instellingen > Bluetooth.
    3. Tik op de schuifregelaar Bluetooth om de functie in of uit te schakelen.

Uw apparaat een naam geven

U kunt uw apparaat een naam geven. Deze naam wordt aan andere apparaten getoond, als u de Bluetooth-functie hebt ingeschakeld en uw apparaat hebt ingesteld op zichtbaar.

Uw apparaat een naam geven

1. Zorg ervoor dat de Bluetooth®-functie is ingeschakeld.
    2. Tik in het Startscherm op .
    3. Tik op Instellingen > Bluetooth.
    4. Tik op > De naam van dit apparaat wijzigen.
    5. Voer een naam in voor uw apparaat.
    6. Tik op NAAM WIJZIGEN.

Koppelen met een ander Bluetooth®-apparaat

Als u uw apparaat met een ander apparaat koppelt, kunt u het apparaat bijvoorbeeld verbinden met een Bluetooth®-headset of een Bluetooth®-carkit, en deze apparaten gebruiken om te bellen en gebeld te worden.

Nadat u uw apparaat hebt gekoppeld met een ander Bluetooth®-apparaat, onthoudt uw apparaat deze koppeling. Als u uw apparaat koppelt met een Bluetooth®-apparaat, moet u mogelijk een toegangscode invoeren. Uw apparaat probeert automatisch de generieke code 0000. Als dat niet werkt, moet u de handleiding van uw Bluetooth®-apparaat raadplegen voor het wachtwoord. U hoeft de toegangscode de volgende keer dat u verbinding maakt met een gekoppeld Bluetooth®-apparaat, niet meer in te voeren.

Bepaalde Bluetooth®-apparaten, zoals de meeste Bluetooth®-headsets, moeten aan een apparaat worden gekoppeld en hiermee worden verbonden voordat u ze kunt gebruiken.

U kunt uw apparaat met meerdere Bluetooth®-apparaten koppelen. U kunt echter met slechts één Bluetooth®-profiel tegelijk verbinding maken.

Uw apparaat met een ander Bluetooth®-apparaat koppelen

1. Controleer of Bluetooth® is geactiveerd op het apparaat dat u met uw apparaat wilt koppelen en of het zichtbaar is voor andere Bluetooth®-apparaten.
    2. Tik in het Startscherm van uw eigen apparaat op .
    3. Tik vervolgens op Instellingen > Bluetooth .
    4. Tik op de Bluetooth-schuifregelaar om de functie in te schakelen. Er wordt een lijst met beschikbare Bluetooth®-apparaten weergegeven.
    5. Tik op het Bluetooth®-apparaat waarmee u wilt koppelen.
    6. Voer indien nodig een toegangscode in of bevestig dezelfde toegangscode op beide apparaten.

Uw apparaat verbinden met een ander Bluetooth®-apparaat

1. Tik in het Startscherm op .
    2. Tik vervolgens op Instellingen > Bluetooth.
    3. Tik op het Bluetooth®-apparaat waarmee u een koppeling tot stand wilt brengen.

De koppeling van een Bluetooth®-apparaat opheffen

1. Tik in het Startscherm op .
    2. Tik op Instellingen > Bluetooth.
    3. Tik onder Gekoppelde apparaten op naast de naam van het apparaat waarvan u de koppeling wilt opheffen.
    4. Tik op VERGETEN.

Onderdelen verzenden en ontvangen via Bluetooth®-technologie

Gebruik Bluetooth® om onderdelen te delen met andere Bluetooth®-compatibele apparaten zoals telefoons of computers. U kunt de volgende soorten onderdelen verzenden en ontvangen:
    • Foto's en video's
    • Muziek en andere audiobestanden
    • Webpagina's

Items verzenden via Bluetooth®

1. Ontvangend apparaat: Controleer of de Bluetooth®-functie is ingeschakeld en of het apparaat zichtbaar is voor andere Bluetooth®-apparaten.
    2. Verzendend apparaat: Open de applicatie met het item dat u wilt verzenden en blader naar het item.
    3. Afhankelijk van de applicatie en het item dat u wilt verzenden, moet u het item bijvoorbeeld aanraken en vasthouden, openen of drukken op .
    4. Selecteer Bluetooth.
    5. Schakel Bluetooth® in als dit wordt gevraagd.
    6. Tik op de naam van het ontvangende apparaat.
    7. Ontvangend apparaat: Accepteer de verbinding als dit wordt gevraagd.
    8. Verzendend apparaat: Bevestig de overdracht naar het ontvangende apparaat als dit wordt gevraagd.
    9. Ontvangend apparaat: Accepteer het binnenkomende item.

Items ontvangen via Bluetooth®

1. Zorg dat de Bluetooth®-functie is ingeschakeld en zichtbaar is voor andere Bluetooth®-apparaten.
    2. Het zendende apparaat begint nu met het verzenden van gegevens naar uw apparaat.
    3. Indien u dat wordt gevraagd, voert u dezelfde toegangscode in op beide apparaten of bevestigt u de voorgestelde toegangscode.
    4. Wanneer u op de hoogte wordt gebracht van een binnenkomend bestand op uw apparaat, sleept u de statusbalk omlaag en tikt u op de melding om de bestandsoverdracht te accepteren.
    5. Tik op Accepteren om de bestandsoverdracht te starten.
    6. Om de voortgang van de overdracht weer te geven, sleept u de statusbalk omlaag.
    7. Om een ontvangen item te openen, sleept u de statusbalk omlaag en tikt u op de relevante melding.

Bestanden weergeven die u via Bluetooth® hebt ontvangen

1. Tik in het Startscherm op .
    2. Tik vervolgens op Instellingen > Bluetooth.
    3. Druk op en selecteer Ontvangen bestanden tonen.