Waarom heb ik een Google™-account nodig?

Uw Xperia™-apparaat van Sony gebruikt het Android™-platform dat is ontwikkeld door Google™. Een groot aantal verschillende Google™-applicaties en -services is bij aankoop van uw apparaat beschikbaar, bijvoorbeeld Gmail™, Google Maps™, YouTube™ en de Play Store™-applicatie, waarmee u toegang hebt tot de Google Play™-onlinewinkel voor het downloaden van Android™-applicaties. Om het beste uit deze services te halen, hebt u een Google™-account nodig. Met een Google™-account kunt u bijvoorbeeld het volgende doen:
  • Applicaties downloaden en installeren van Google Play™.
  • E-mail, contacten en de agenda synchroniseren met Gmail™.
  • Chatten met vrienden met de applicatie Hangouts™.
  • Uw browsegeschiedenis en bladwijzers synchroniseren met behulp van de webbrowser Google Chrome™.
  • Uzelf na een softwarereparatie kenbaar maken als de bevoegde gebruiker met behulp van Xperia™ Companion.
  • Een verloren of gestolen apparaat op afstand vinden, vergrendelen of wissen met behulp van de apparaatbeheerservices van my Xperia™ of Android™.

Ga naar http://support.google.com voor meer informatie over Android™ en Google™.

Note

Het is erg belangrijk dat u de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw Google™-account onthoudt. In sommige gevallen moet u zich vanwege veiligheidsredenen identificeren met uw Google™-account. Als u in dergelijke gevallen de gebruikersnaam of het wachtwoord van Google™ niet kunt invullen, wordt uw apparaat vergrendeld. Als u meerdere Google™-accounts hebt, zorg dan dat u de gegevens van het betreffende account invult.

Een Google™-account instellen op uw apparaat

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
  2. Tik vervolgens op Instellingen > Accounts en synchronisatie > Account toevoegen > Google.
  3. Volg de registratiewizard om een Google™-account te maken of meld u aan als u al een account hebt.

Tip

U kunt zich ook aanmelden bij een Google™-account of er een maken aan de hand van de installatiegids als u het apparaat voor het eerst start. Of maak online een account op www.google.com/accounts.

Een Google™-account verwijderen

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
  2. Tik op Instellingen > Accounts en synchronisatie > Google.
  3. Selecteer het Google™-account dat u wilt verwijderen.
  4. Tik op Icn sony key menu > Account verwijderen.
  5. Tik opnieuw op Account verwijderen om uw keuze te bevestigen.

Note

Als u uw Google™-account verwijdert, zijn beveiligingsfuncties die aan uw Google™-account zijn gekoppeld niet langer beschikbaar.

Tip

Als u uw apparaat langere tijd aan iemand uitleent, wordt u aangeraden een gastgebruikersaccount voor die gebruiker te maken en een schermvergrendeling in te stellen om uw eigen gebruikersaccount te beveiligen.