Virtueel toetsenbord

U kunt tekst invoeren met het virtuele QWERTY-toetsenbord door elke letter afzonderlijk in te tikken, of u kunt de functie Glijden gebruiken en met uw vinger van de ene naar de andere letter schuiven om woorden te vormen. Als u liever een kleinere versie van het virtuele toetsenbord gebruikt en tekst met slechts één hand wilt invoeren, kunt u in plaats daarvan het toetsenbord voor één hand activeren.

U kunt maximaal drie talen selecteren voor tekstinvoer. De functie Smart language detection detecteert de taal die u gebruikt en voorspelt de woorden voor die taal tijdens het typen. Sommige applicaties openen het virtuele toetsenbord automatisch, bijvoorbeeld e-mail- en SMS-applicaties.

Overzicht virtueel toetsenbord

1 Teken vóór de cursor verwijderen.
2 Regeleinde invoegen of tekstinvoer bevestigen.
3 Spatie invoeren.
4 Toetsenbord personaliseren. Deze toets verdwijnt nadat het toetsenbord is gepersonaliseerd.
5 Cijfers en symbolen weergeven. Tik op Icn sony textinput symbol pages voor nog meer symbolen.
6 Schakel tussen kleine letters Icn sony text input shift feedback, hoofdletters Icn sony text input shift caps feedback en caps Icn sony text input shift caps lock feedback. Voor bepaalde talen wordt deze toets gebruikt om toegang te krijgen tot extra tekens in die taal.

Het virtuele toetsenbord weergeven om tekst in te voeren

• Tik op een tekstinvoerveld.

Het virtuele toetsenbord in de liggende stand gebruiken

• Wanneer het virtuele toetsenbord wordt weergegeven, draait u het apparaat in de liggende stand.

Note

Het kan nodig zijn om de instellingen bij sommige applicaties aan te passen om de liggende stand in te schakelen.

Tekst teken voor teken invoeren

1. Als u een teken wilt invoeren dat zichtbaar is op het toetsenbord, tikt u op dit teken.
  2. Als u een tekenvariant wilt invoeren, raakt u een regulier teken op het toetsenbord aan en houdt u dit vast om een lijst met beschikbare opties weer te geven. Selecteer vervolgens een optie in de lijst. Als u bijvoorbeeld 'é' wilt invoeren, raakt u 'e' aan en houd u het ingedrukt tot andere opties worden weergegeven. Sleep terwijl u uw vinger op het toetsenbord houdt, naar 'é' en selecteer deze optie.

Een punt invoeren

• Tik tweemaal op de spatiebalk wanneer u klaar bent met het invoeren van een woord.

Tekst invoeren met de functie Gebaren

1. Wanneer het virtuele toetsenbord wordt weergegeven, veeg dan met uw vinger van letter naar letter om het woord te traceren dat u wilt schrijven.
  2. Als u een woord hebt ingevoerd, tilt u uw vinger op. Uw apparaat stelt een woord voor op basis van de letters waar u langs hebt geveegd.
  3. Als het gewenste woord niet verschijnt, tikt u op Icn sony delete phone number blk voor meer opties. Als de gewenste optie niet verschijnt, verwijder dan het hele woord en veeg het opnieuw of voer het woord in door op alle letters apart te tikken.

De instellingen voor vegen om te schrijven wijzigen

1. Wanneer het virtuele toetsenbord wordt weergegeven, tikt u op Icn sony textinput numbers symbols.
  2. Tik op Icn sony menu settings en vervolgens op Instellingen voor toetsenbord.
  3. Om de functie voor vegen om te schrijven in te schakelen, sleept u de schuifregelaar naast Vegen om te schrijven naar de aan- of uitstand.

Het toetsenbord voor één hand gebruiken

1. Open het virtuele toetsenbord in de staande stand en tik op Icn sony textinput numbers symbols.
  2. Tik op Icn sony menu settings en vervolgens op Eenhandig toetsenbord.
  3. Om het toetsenbord voor één hand naar de linker- of de rechterkant van het scherm te bewegen, tikt u op Icn sony textinput left arrow of Icn sony textinput right arrow.

Note

Om terug te keren naar het volledige virtuele toetsenbord tikt u op Icn sony textinput full kb.