Opslag en geheugen

Uw apparaat heeft verschillende opslag- en geheugenopties.

• Het interne geheugen is circa 16 GB groot en wordt gebruikt om gedownloade of overgedragen inhoud en persoonlijke instellingen en gegevens op te slaan. Enkele voorbeelden van gegevens die worden opgeslagen in het interne geheugen zijn instellingen voor alarm, volume en taal, e-mails, favorieten, kalendergebeurtenissen, foto's, video's en muziek.
    • Voor meer opslagruimte kunt u een externe geheugenkaart met een opslagcapaciteit van maximaal 128 GB gebruiken. Mediabestanden en sommige apps kunnen, samen met hun data, worden verplaatst naar dit type geheugen om intern geheugen vrij te maken. Sommige apps, bijvoorbeeld de camera-app, kunnen data rechtstreeks op een geheugenkaart opslaan.
    • Het dynamische geheugen (RAM) is ongeveer 1.5 GB groot en kan niet voor opslag worden gebruikt. RAM wordt gebruikt om applicaties te laten werken en voor het besturingssysteem.

Note

U moet de geheugenkaart mogelijk afzonderlijk aanschaffen.

Tip

Lees meer over het gebruik van geheugen in Android-apparaten door de whitepaper voor uw apparaat te downloaden via Helpdocumenten.

Geheugenprestaties verbeteren

Het geheugen in uw apparaat raakt bij normaal gebruik langzaam vol. Als het apparaat trager wordt of als applicaties plotseling worden afgesloten, kunt u het volgende doen:

• Zorg er altijd voor dat er 500 MB vrij intern geheugen beschikbaar is.
    • Sluit applicaties af als u ze niet gebruikt.
    • Wis het cachegeheugen voor alle applicaties.
    • Verwijder gedownloade applicaties die u niet gebruikt.
    • Verplaats applicaties naar de geheugenkaart als de interne opslag vol is.
    • Verplaats foto's, video's en muziek van het interne geheugen naar de geheugenkaart.
    • Als uw apparaat de content op de geheugenkaart niet kan lezen, moet u de kaart wellicht formatteren. Bij het formatteren wordt alle inhoud op de geheugenkaart gewist.

Note

Als u een apparaat met meerdere gebruikers deelt, moet u zich als eigenaar aanmelden, oftewel de primaire gebruiker, om bepaalde handelingen te kunnen verrichten zoals het overzetten van gegevens naar de geheugenkaart en het formatteren van de geheugenkaart.

De geheugenstatus weergeven

1. Tik in het Startscherm op het Icn sony home apptray normal .
    2. Tik vervolgens op Instellingen > Opslag en geheugen.

De hoeveelheid vrije en gebruikte RAM-geheugen weergeven

1. Tik vanaf uw Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Vind en tik op Instellingen > Apps.

Het cachegeheugen voor alle applicaties wissen

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Tik op Instellingen > Opslag en geheugen.
    3. Tik op Icn sony key menu, vervolgens op Geavanceerde instellingen > Opslagruimte > Interne opslag en vervolgens opGegevens in de cache > OK.

Tip

Wanneer u het cachegeheugen wist, verliest u geen belangrijke informatie of instellingen.

Mediabestanden naar de geheugenkaart overbrengen

1. Zorg dat u een geheugenkaart met voldoende geheugenruimte in uw apparaat hebt geplaatst.
    2. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    3. Tik vervolgens op Instellingen > Opslag en geheugen > Gegevens overdragen.
    4. Markeer de bestandstypen die u naar de geheugenkaart wilt overbrengen.
    5. Tik op Overbrengen.

Actieve applicaties en services stoppen

1. Tik vanaf uw Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Vind en tik op Instellingen > Apps.
    3. Selecteer een applicatie of service en tik op NU STOPPEN > OK.

De geheugenkaart formatteren

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Tik vervolgens op Instellingen > Opslag en geheugen.
    3. Tik op Icn sony key menu, vervolgens op Geavanceerde instellingen > Opslagruimte > SD-kaart > Icn sony key menu en vervolgens op Instellingen > Formatteren > Wissen en formatteren.

Note

Bij het formatteren wordt alle inhoud op de geheugenkaart gewist. Maak een back-up van alle gegevens die u wilt behouden voordat u een geheugenkaart formatteert. Als u een back-up van uw inhoud wilt maken, kunt u deze naar een computer kopiëren. Ga voor meer informatie naar Een back-up maken van gegevens met de applicatie Xperia™ Back-up maken en herstellen.

Smart Cleaner

Met Slimme wisser kunt u de apparaatprestaties verbeteren door de opslagruimte en het geheugen automatisch te optimaliseren afhankelijk van hoe vaak u een app gebruikt.

Smart Cleaner in- of uitschakelen

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Tik vervolgens op Instellingen > Opslag en geheugen.
    3. Tik op de schuifregelaar naast Slimme wisser.

Note

U kunt bestanden ook handmatig wijzigen, openen of verwijderen via Instellingen > Opslag en geheugen > Icn sony key menu > Geavanceerd > Opslagruimte > Verkennen