Schermvergrendeling

Er zijn verschillende opties voor schermvergrendeling beschikbaar. Het beveiligingsniveau van elk type vergrendeling staat hieronder vermeld in volgorde van zwakste naar sterkste:
    • Vegen – geen beveiliging, maar u hebt snel toegang tot het startscherm.
    • Patroon – teken een eenvoudig patroon met uw vinger om het apparaat te ontgrendelen.
    • Pincode – voer een pincode in van minstens vier cijfers om het apparaat te ontgrendelen.
    • Wachtwoord – voer een alfanumeriek wachtwoord in om het apparaat te ontgrendelen.

Tip

Het is heel belangrijk dat u het patroon, de pincode of het wachtwoord voor schermontgrendeling onthoudt. Als u deze informatie vergeet, kunt u belangrijke gegevens, zoals contacten en berichten, mogelijk niet meer herstellen.

Tip

Als u een Microsoft® Exchange ActiveSync® (EAS)-account op uw Xperia™-apparaat heeft ingesteld, kunnen de EAS-beveiligingsinstellingen het type vergrendelscherm beperken tot alleen pincode of wachtwoord. Dit treedt op als uw netwerkbeheerder, vanwege de bedrijfsveiligheid, een bepaald schermvergrendelingstype heeft ingesteld voor alle EAS-accounts. Neem contact op met de netwerkbeheerder van uw bedrijf of organisatie om te controleren welk netwerkbeveiligingsbeleid voor mobiele apparatuur van toepassing is.

Tip

Vingerafdrukfuncties zijn niet beschikbaar in de VS.

Een patroon voor schermontgrendeling maken

1. Tik in het startscherm op Icn sony home apptray normal .
    2. Tik vervolgens op Instellingen > Vergrendelingsscherm & beveiliging > Schermvergrendeling > Patroon.
    3. Voer de instructies op uw apparaat uit.

Note

Als u vijf maal achtereen een onjuist vergrendelingspatroon invoert, dient u dertig seconden te wachten voordat u het opnieuw kunt proberen.

Het schermvergrendelingstype wijzigen

1. Tik in het startscherm op Icn sony home apptray normal .
    2. Tik op Instellingen > Vergrendelingsscherm & beveiliging .

Het patroon voor schermontgrendeling wijzigen

1. Tik in het Startscherm op het Icn sony home apptray normal .
    2. Tik op Instellingen > Vergrendelingsscherm & beveiliging > Schermvergrendeling.
    3. Teken uw patroon voor schermontgrendeling.
    4. Tik op Patroon en voer de instructies op uw apparaat uit.

Een pincode voor schermvergrendeling maken

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Tik vervolgens op Instellingen > Vergrendelingsscherm & beveiliging > Schermvergrendeling > PIN.
    3. Voer een numerieke pincode in en tik op Doorgaan.
    4. Voer de pincode opnieuw in, controleer deze en tik op OK.

Een wachtwoord voor schermvergrendeling maken

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Tik vervolgens op Instellingen > Vergrendelingsscherm & beveiliging > Schermvergrendeling > Wachtwoord.
    3. Voer een wachtwoord in en tik vervolgens op Doorgaan.
    4. Voer uw wachtwoord opnieuw in, controleer het en tik op OK.

De functie Veeg ontgrendeling inschakelen

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Tik vervolgens op Instellingen > Vergrendelingsscherm & beveiliging > Schermvergrendeling.
    3. Teken het ontgrendelpatroon op uw scherm of vul uw pincode of wachtwoord in, afhankelijk van welk type vergrendeling is ingeschakeld.
    4. Tik op Vegen.

Een vergeten schermvergrendeling opnieuw instellen

Als u de PIN, het wachtwoord of het patroon voor de schermvergrendeling bent vergeten, kunt u deze opnieuw instellen met de service Protection by my Experia. Er gaat geen inhoud op uw apparaat verloren nadat u de schermvergrendeling opnieuw hebt ingesteld met de service Protection by my Experia.

Zie Een verloren apparaat terugvinden als u de service Protection by my Xperia wilt activeren.

Schermvergrendeling opnieuw instellen met Protection by my Xperia

1. U moet de gebruikersnaam en het wachtwoord voor uw Google™-account weten en de service Protection by my Xperia moet op uw apparaat zijn ingeschakeld.
    2. Ga naar myxperia.sonymobile.com op een apparaat met internetverbinding.
    3. Meld u aan met hetzelfde Google™-account waarmee u uw apparaat hebt ingesteld.
    4. Klik onder Uw apparaten op de afbeelding van uw apparaat.
    5. Selecteer Vergrendelen of PIN2-code wijzigen om de huidige schermvergrendeling te vervangen door een nieuwe pincode.
    6. Volg de instructies op het scherm voor Protection by my Xperia.

Note

Afhankelijk van de beveiligingsinstellingen, kan uw apparaat worden vergrendeld als u de schermvergrendeling opnieuw hebt ingesteld. U moet de gebruikersnaam en het wachtwoord voor uw Google™-account invoeren voordat u het apparaat kunt gebruiken.