Het dataverbruik in de gaten houden

U kunt de hoeveelheid gegevens bijhouden die gedurende een bepaalde periode van en naar uw apparaat wordt overgebracht via uw mobiele gegevensverbinding of ‎Wi-Fi‎-verbinding. U kunt bijvoorbeeld de hoeveelheid gegevens weergeven die door individuele applicaties wordt gebruikt. Voor gegevens die via uw mobiele gegevensverbinding worden overgebracht, kunt u ook waarschuwingen en beperkingen instellen om extra kosten te voorkomen.

Note

Door de instellingen voor gegevensgebruik aan te passen, hebt u meer controle over het gegevensgebruik. Dit garandeert echter niet dat er geen extra kosten in rekening worden gebracht.

Dataverkeer in- of uitschakelen

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Ga naar en tik op Instellingen > Datagebruik.
    3. Tik op de schuifregelaar naast Mobiel dataverkeer om dataverkeer in of uit te schakelen.

Tip

Als dataverkeer is uitgeschakeld, kan het apparaat nog altijd Wi-Fi- en Bluetooth®-verbindingen gebruiken.

Een waarschuwing voor gegevensgebruik instellen

1. Zorg dat mobiel dataverkeer is ingeschakeld.
    2. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    3. Ga naar en tik op Instellingen > Datagebruik.
    4. Sleep de waarschuwingslijnen naar de gewenste waarde om het waarschuwingsniveau in te stellen. U ontvangt een waarschuwingsbericht wanneer de hoeveelheid gegevens het ingestelde niveau nadert.

Een limiet voor mobiele data instellen

1. Zorg dat mobiel dataverkeer is ingeschakeld.
    2. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    3. Tik vervolgens op Instellingen > Datagebruik.
    4. Sleep de schuifregelaar naast Mobiele-datalimiet instellen naar rechts en tik op OK.
    5. Als u de limiet voor mobiel dataverbruik wilt instellen, sleept u de rode lijn van de datalimiet naar de gewenste waarde.

Note

Wanneer uw mobiele datagebruik de ingestelde limiet bereikt, wordt het mobiele dataverkeer op uw apparaat automatisch uitgeschakeld.

Het gegevensgebruik van individuele applicaties beheren

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Ga naar en tik op Instellingen > Datagebruik.
    3. Tik op de applicatie die u wilt beheren en sleep de schuifregelaar naast Achtergronddata in app beperken naar rechts en tik op OK.
    4. Voor meer specifieke instellingen voor de applicatie (indien beschikbaar) tikt u op Instellingen voor app en brengt u de gewenste wijzigingen aan.

Tip

De prestaties van individuele applicaties kunnen worden beïnvloed als u de betreffende instellingen voor gegevensgebruik wijzigt.

Uw dataverbruik controleren

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Tik op Instellingen > Datagebruik.
    3. Tik op Icn sony key menu en vervolgens op Wi-Fi weergeven.
    4. Als u informatie wilt weergeven over de hoeveelheid via ‎Wi-Fi‎ overgedragen data, tikt u op het tabblad Wi-Fi.
    5. Tik op het tabblad Mobiel voor informatie over de hoeveelheid data die via de mobiele dataverbinding is overgebracht.