Schermvergrendeling

Er zijn verschillende manieren om het scherm te vergrendelen. Het beveiligingsniveau van ieder vergrendelingstype wordt hieronder weergegeven van zwak naar sterk.
  • Vegen – geen beveiliging, maar u hebt snel toegang tot het startscherm
  • Bluetooth ontgrendeling – ontgrendelt uw toestel via gekoppelde Bluetooth-apparaten
  • Beveiliging via gezichtsherkenning – ontgrendelt uw apparaat als u ernaar kijkt
  • Patroon – teken een eenvoudig patroon met uw vinger om uw toestel te ontgrendelen
  • Pincode – voer een pincode in van minstens vier cijfers om uw toestel te ontgrendelen
  • Wachtwoord – voer een alfanumeriek wachtwoord in om uw toestel te ontgrendel

Note

Het is heel belangrijk dat u het patroon, de pincode of het wachtwoord voor schermontgrendeling onthoudt. Als u deze informatie vergeet, kunt u belangrijke gegevens, zoals contacten en berichten, mogelijk niet meer herstellen.

Het schermvergrendelingstype wijzigen

1. Tik in het startscherm op Icn sony home apptray normal .
  2. Tik op Instellingen > Beveiliging > Schermvergrendeling.
  3. Volg de instructies op uw apparaat en selecteer een ander schermvergrendelingstype.

Het scherm ontgrendelen met behulp van de ontgrendelfunctie Bluetooth®

Note

Zorg dat uw toestel en andere Bluetooth®-apparaten gekoppeld zijn voordat u de ontgrendelfunctie Bluetooth® gebruikt. Voor meer informatie over koppelen, zie Draadloze Bluetooth®-technologie .

1. Tik vanaf het hoofdscherm op Icn sony home apptray normal en vind en tik vervolgens op Instellingen > Beveiliging.
  2. Tik op Schermvergrendeling > Bluetooth unlock.
  3. Tik op Doorgaan en selecteer het apparaat dat u wilt gebruiken om het scherm te ontgrendelen en tik vervolgens op Doorgaan.
  4. Selecteer een optie als de back-upvergrendeling om het scherm te ontgrendelen wanneer geen Bluetooth®-apparaten gekoppeld zijn.
  5. Vind en tik in andere Bluetooth®-apparaten op de naam van uw toestel onder Instellingen > Bluetooth > Gekoppelde apparaten. Wanneer Verbonden op de Bluetooth®-apparaten verschijnt, druk dan meteen op de aan-/uitknop van uw toestel.

Note

Als uw toestel is losgekoppeld van andere Bluetooth®-apparaten, moet het scherm ontgrendelen met behulp van een pincode of een patroon.

Beveiliging via gezichtsherkenning instellen

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal > Instellingen > Beveiliging > Schermvergrendeling.
  2. Tik op Ontgrendeling via gezichtsherkenning en volg vervolgens de instructies op uw telefoon om een foto van uw gezicht vast te leggen.
  3. Nadat uw gezicht is vastgelegd, tikt u op Doorgaan.
  4. Selecteer een alternatieve ontgrendelmethode en volg de aanwijzingen op het apparaat om het instellen te voltooien.

Tip

Leg voor de beste resultaten uw gezicht vast op een overdekte en goed verlichte, maar niet te heldere plek en houd het apparaat op ooghoogte.

Het scherm met behulp van de beveiligingsfunctie via gezichtsherkenning ontgrendelen

1. Activeer het scherm.
  2. Kijk onder dezelfde hoek naar het apparaat als toen u uw foto voor de beveiliging via gezichtsherkenning maakte.

Tip

Als de functie voor beveiliging via gezichtsherkenning uw gezicht niet herkent, moet u de alternatieve ontgrendelmethode gebruiken om het scherm te ontgrendelen.

Een patroon voor schermontgrendeling maken

1. Tik in het startscherm op Icn sony home apptray normal .
  2. Tik op Instellingen > Beveiliging > Schermvergrendeling > Patroon.
  3. Voer de instructies op uw apparaat uit.

Note

Als uw patroon voor schermontgrendeling vijf keer achter elkaar wordt afgewezen als u uw apparaat probeert te ontgrendelen, wacht u 30 seconden en probeert u het opnieuw.

Het patroon voor schermontgrendeling wijzigen

1. Tik op uw Startscherm op Icn sony home apptray normal .
  2. Tik op Instellingen > Beveiliging > Schermvergrendeling.
  3. Teken uw patroon voor schermontgrendeling.
  4. Tik op Patroon en voer de instructies op uw apparaat uit.

Een pincode voor schermontgrendeling maken

1. Tik in het startscherm op Icn sony home apptray normal .
  2. Tik op Instellingen > Beveiliging > Schermvergrendeling > PIN.
  3. Voer een numerieke pincode in.
  4. Tik, indien nodig, op Icn sony text input back om het toetsenbord te minimaliseren.
  5. Tik op Doorgaan.
  6. Voer uw pincode opnieuw in en bevestig uw invoer.
  7. Tik, indien nodig, op Icn sony text input back om het toetsenbord te minimaliseren.
  8. Tik op OK.

Een wachtwoord voor schermvergrendeling creëren

1. Tik vanuit uw Startscherm op Icn sony home apptray normal > Instellingen > Beveiliging > Schermvergrendeling > Wachtwoord.
  2. Voer een wachtwoord in.
  3. Tik, indien nodig, op Icn sony text input back om het toetsenbord te minimaliseren.
  4. Tik op Doorgaan.
  5. Voer uw wachtwoord opnieuw in en bevestig het.
  6. Tik, indien nodig, op Icn sony text input back om het toetsenbord te minimaliseren.
  7. Tik op OK.

Meldingen vanaf het vergrendelscherm bekijken

1. Versleep de statusbalk vanaf het vergrendelscherm omlaag.
  2. Tik op de melding die u wilt bekijken.

Note

U kunt meldingen vanaf het vergrendelscherm alleen bekijken wanneer u uw scherm vergrendelt met de Vegen-modus.