Back-up maken en herstellen van inhoud

In het algemeen kunt u foto's, video's en andere persoonlijke gegevens beter niet alleen op het interne geheugen van uw toestel opslaan. Als er iets misgaat met de apparatuur of uw toestel wordt gestolen of raakt zoek, bent u alles kwijt wat op het interne geheugen van uw toestel staat opgeslagen. Het wordt aanbevolen om Xperia™ Companion te gebruiken om back-ups te maken die uw gegevens veilig op een computer opslaan of in ieder geval een ander apparaat dan alleen uw toestel. Deze methode wordt in het bijzonder aanbevolen als u de software van uw apparaat naar een nieuwere Android-versie aan het updaten bent.

Met behulp van de applicatie Back-up maken en herstellen kunt u met uw Google™-account snel een online back-up maken van basisinstellingen en gegevens. U kunt deze applicatie ook gebruiken om lokaal een back-up van gegevens te maken, bijvoorbeeld, op de SD-kaart in uw apparaat of op een extern opslagapparaat via USB.

Note

Het is heel belangrijk dat u het wachtwoord onthoud dat u heeft ingesteld toen u van de gegevens een back-up maakte. Als u het wachtwoord vergeet, kunt u belangrijke gegevens, zoals contacten en berichten, mogelijk niet meer herstellen.

Een gegevensback-up maken naar een computer

Gebruik de applicatie Xperia™ Companion om vanaf uw apparaat een gegevensback-up naar een pc of een Apple® Mac®-computer te maken. Met deze back-upapplicatie kunt u back-ups maken van de volgende soorten gegevens:
  • Contacten en gesprekkenlijsten
  • Berichten
  • Agenda
  • Instellingen
  • Mediabestanden, zoals muziek en video's
  • Foto's en afbeeldingen

Een back-up maken met behulp van uw computer

1. Zorg dat de applicatie Xperia™ Companion op de pc of de Apple® Mac®-computer geïnstalleerd is.
  2. Sluit uw apparaat via een USB-kabel op de computer aan.
  3. Computer: Start de applicatie Xperia™ Companion. Na enkele momenten detecteert de computer uw apparaat.
  4. Selecteer Back-up op het hoofdscherm.
  5. Volg de instructies op het scherm op vanaf uw apparaat een gegevensback-up te maken.

Uw gegevens terugzetten met behulp van uw computer

1. Zorg dat de applicatie Xperia™ Companion op de pc of de Apple® Mac®-computer geïnstalleerd is.
  2. Sluit uw apparaat via een USB-kabel op de computer aan.
  3. Computer: Start de applicatie Xperia™ Companion.
  4. Klik op Herstellen.
  5. Selecteer een back-upbestand in de back-upgegevens, tik op Herstellen en volg de scherminstructies om gegevens in uw toestel terug te zetten.

Een back-up maken van gegevens met de back-up- en hersteltoepassing

Note

Afhankelijk van de op uw apparaat geïnstalleerde versie van de back-up- en hersteltoepassing, kunt u wellicht geen gegevens tussen verschillende versies van Android back-uppen en herstellen, bijvoorbeeld als u updatet van Android 4.3 naar 4.4. Als u echter versie 2.0 (of later) van de back-up- en hersteltoepassing op uw apparaat hebt, kunt u uw gegevens tussen dergelijke updates wel herstellen. U kunt controleren welke versie u van de back-up- en hersteltoepassing hebt via Instellingen > Apps > Alles > Back-up en herstel.

Met de back-up- en hersteltoepassing kunt u handmatig een back-up van uw gegevens maken; ook kunt u de automatische back-upfunctie inschakelen, zodat uw gegevens regelmatig worden opgeslagen.

Het gebruik van de back-up- en hersteltoepassing wordt aanbevolen als u een back-up van gegevens wilt maken voordat u de fabrieksinstellingen herstelt. Met deze toepassing kunt u een back-up maken van de volgende soorten gegevens op een SD-kaart in het apparaat:

• Bladwijzers
  • Gesprekkenlijsten
  • Contacten
  • Gesprekken
  • Agendagegevens

De automatische back-upfunctie instellen

1. Als u gegevens naar een SD-kaart veiligstelt, zorg dan dat de SD-kaart goed in uw toestel geplaatst is.
  2. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
  3. Zoek naar en tik op Back-up maken en herstellen.
  4. Sleep de schuifregelaar naar rechts om de functie voor automatische back-up te activeren.
  5. Tik voor het selecteren van een back-upfrequentie op Icn sony backup restore backup frequency en selecteer vervolgende de gewenste frequentie.
  6. Tik voor de bestemming van de back-upbestanden op Icn sony key and back > Icn sony backup restore backup destination data.
  7. Selecteer de betreffende selectievelden om te selecteren van welk type gegevens een back-up gemaakt moet worden.
  8. Tik op Icn sony key and back om uw instellingen op te slaan.

Handmatig een back-up maken

1. Als u een back-up maakt op een SD-kaart, moet u ervoor zorgen dat de SD-kaart correct in uw apparaat geplaatst is.
  2. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
  3. Zoek naar en tik op Back-up maken en herstellen.
  4. Tik op Handmatige back-up en selecteer vervolgens een back-uplocatie en de datatypes waar u een back-up van wilt maken.
  5. Tik op Doorgaan.
  6. Tik op Voltooien wanneer de back-up klaar is.

Gegevens vanaf een back-up terugzetten

1. Als u content herstelt van een SD-kaart, moet u ervoor zorgen dat de SD-kaart correct in uw apparaat geplaatst is.
  2. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
  3. Zoek naar en tik op Back-up maken en herstellen.
  4. Tik op Gegevens nu herstellen, en selecteer een herstelbestemming en het type gegevens dat u wilt terugzetten.
  5. Tik op Doorgaan.
  6. Tik op Voltooien als de gegevens zijn teruggezet.

Note

Denk eraan dat alle wijzigingen die u in uw gegevens en instellingen hebt aangebracht nadat u een back-up hebt gemaakt, inclusief alle toepassingen die u downloadt, tijdens een herstelprocedure ongedaan worden gemaakt.