Wi-Fi®

Gebruik Wi-Fi®-verbindingen om op internet te surfen, applicaties te downloaden of e-mails te versturen en te ontvangen. Wanneer u verbinding hebt gemaakt met een Wi-Fi®-netwerk, onthoudt uw apparaat het netwerk en maakt hier de volgende keer als u in de buurt bent automatisch verbinding mee.

Sommige Wi-Fi®-netwerken vereisen dat u inlogt bij een webpagina voordat u toegang krijgt. Neem contact op met de betreffende Wi-Fi®-netwerkbeheerder voor meer informatie.

De signaalsterkte van Wi-Fi®-netwerken kan variëren. Door dichter naar het Wi-Fi®-toegangspunt te gaan, wordt de signaalsterkte verhoogd.

Beschikbare Wi-Fi®-netwerken kunnen open of beveiligd zijn:
    • Open netwerken worden aangeduid met Icn sony stat sys wifi signal 4 naast de naam van het Wi-Fi®-netwerk.
    • Beveiligde netwerken worden aangeduid met Icn sony stat sys wifi lock naast de naam van het Wi-Fi®-netwerk.

Note

Sommige Wi-Fi®-netwerken worden niet weergegeven in de lijst met beschikbare netwerken omdat ze hun netwerknaam (SSID) niet uitzenden. Als u de naam van het netwerk kent, kunt u het handmatig toevoegen aan uw lijst met beschikbare Wi-Fi®-netwerken.

Wi-Fi® inschakelen

1. Tik vanaf het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Ga naar en tik op Instellingen.
    3. Sleep de schuif naast Wi-Fi naar rechts om de functie Wi-Fi® in te schakelen.

Note

Het kan een paar seconden duren voordat Wi-Fi® is ingeschakeld.

Automatisch verbinding maken met een Wi-Fi®-netwerk

1. Tik vanaf het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Ga naar en tik op Instellingen.
    3. Tik op Wi-Fi. Alle beschikbare Wi-Fi®-netwerken worden weergegeven.
    4. Tik op een Wi-Fi®-netwerk om daar verbinding mee te maken. Voor beveiligde netwerken voert u het desbetreffende wachtwoord in. Icn sony stat sys wifi signal 4 wordt weergegeven in de statusbalk wanneer u bent verbonden.

Tip

Wilt u naar nieuwe beschikbare netwerken zoeken, tik dan op Icn sony key menu en vervolgens op Scannen.

Een Wi-Fi®-netwerk handmatig toevoegen

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Ga naar en tik op Instellingen > Wi-Fi.
    3. Tik op Icn sony menu add.
    4. Voer de SSID van netwerkinformatie in.
    5. Tik op het veld Beveiliging om een beveiligingstype te selecteren.
    6. Voer zo nodig een wachtwoord in.
    7. Om een aantal geavanceerde opties zoals proxy- en IP-instellingen te bewerken, markeert u het selectievakje Geavanceerde opties weergeven en bewerkt u naar wens.
    8. Tik op Opslaan.

Note

Neem contact op met uw Wi-Fi®-netwerkbeheerder om de SSID van het netwerk en het wachtwoord te krijgen.

Wi-Fi®-instellingen

Wanneer u bent verbonden met een Wi-Fi®-netwerk of wanneer er Wi-Fi®-netwerken beschikbaar zijn in uw omgeving, kunt u de status van deze WLAN-netwerken bekijken. U kunt op uw apparaat instellen dat u een melding ontvangt wanneer er een open Wi-Fi®-netwerk wordt gedetecteerd.

Als u niet bent verbonden met een Wi-Fi®-netwerk, wordt op uw apparaat een mobiele gegevensverbinding gebruikt voor internettoegang (indien u een mobiele gegevensverbinding hebt ingesteld en ingeschakeld op uw apparaat). Door een Wi-Fi®-slaapstandbeleid toe te voegen, kunt u kiezen wanneer u wilt overschakelen van Wi-Fi® naar mobiele gegevens.

Meldingen van het Wi-Fi®-netwerk inschakelen

1. Schakel Wi-Fi® in als dat nog niet het geval was.
    2. Tik op het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    3. Ga naar en tik op Instellingen > Wi-Fi.
    4. Druk op Icn sony key menu.
    5. Tik op Geavanceerd.
    6. Schakel het selectievakje Netwerkmelding in.

Gedetailleerde informatie over een verbonden Wi-Fi®-netwerk weergeven

1. Tik op het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Ga naar en tik op Instellingen > Wi-Fi.
    3. Tik op het Wi-Fi®-netwerk waarmee u momenteel bent verbonden. Er wordt gedetailleerde informatie over het netwerk weergegeven.

Een Wi-Fi®-slaapbeleid toevoegen

1. Tik op het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Ga naar en tik op Instellingen > Wi-Fi.
    3. Druk op Icn sony key menu.
    4. Tik op Geavanceerd.
    5. Tik op Wi-Fi behouden in slaapstand.
    6. Selecteer een optie.