Batterij- en stroombeheer

U kunt uw batterijverbruik bijhouden en bekijken welke applicaties de meeste stroom vergen. U kunt ook een schatting maken van hoe lang het nog duurt voor de batterij leeg is. De geschatte batterijtijd is gebaseerd op uw recente gebruikspatroon.

Wilt u langer doen met de batterij, dan kunt u één of meerdere batterijbesparingsmodi gebruiken, zoals STAMINA-modus, de modus Lege batterij, op locatie gebaseerde Wi-Fi® en de modus Wachtrij achtergrondgegevens. Alle modi werken een beetje anders en verzorgen verschillende stroomverbruiksfuncties op uw apparaat.

Kijken welke applicaties de batterij het meest belasten

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
  2. Ga naar en tik op Instellingen > Energiebeheer > Batterijverbruik.

De geschatte batterijtijd weergeven

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
  2. Ga naar en tik op Instellingen > Energiebeheer.

De batterijtijd verbeteren met STAMINA-modus

De STAMINA-modus schakelt functies uit die u niet nodig hebt wanneer u uw apparaat niet gebruikt. De STAMINA-modus kan bijvoorbeeld uw Wi-Fi®-verbinding, gegevensverkeer en andere stroomverbruikende toepassingen pauzeren wanneer uw apparaat aan staat maar het scherm niet actief is. U kunt dus de batterij besparen maar nog steeds telefoongesprekken, sms'jes en multimediaberichten ontvangen.U kunt ook individuele applicaties uitsluiten van pauzeren door de STAMINA-modus. Als het scherm weer wordt geactiveerd, worden alle gepauzeerde functies hervat.

De STAMINA-modus activeren

1. Tik op het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
  2. Ga naar en tik op Instellingen > Energiebeheer.
  3. Sleep de schuifregelaar naast STAMINA-modus naar rechts en tik op Activeren, als daarom wordt gevraagd. Zodra de batterij een ingesteld niveau bereikt, verschijnt Icn sony stamina on in de statusbalk.

Selecteren welke applicaties in STAMINA-modus worden gebruikt

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
  2. Ga naar en tik op Instellingen > Energiebeheer en tik op STAMINA-modus.
  3. Voeg applicaties toe of verwijder ze naar wens.
  4. Als u klaar bent, tikt u op Gereed.

De batterijtijd verbeteren met de modus Lege batterij

Gebruik de functie Batterijbesparingsmodus om automatisch energiebesparing in te schakelen wanneer de batterij een bepaald niveau bereikt. U kunt dit oplaadniveau naar behoefte instellen en aanpassen. U kunt ook bepalen welke functies actief moeten blijven, bijvoorbeeld mobiel gegevensverkeer, Wi-Fi® en automatische synchronisatie.

Modus Lege batterij activeren

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
  2. Ga naar en tik op Instellingen > Energiebeheer.
  3. Sleep de schuifregelaar naast Batterijbesparingsmodus naar rechts.
  4. Tik op Activeren als daarom wordt gevraagd. Wanneer het door u ingestelde oplaadniveau wordt bereikt, verschijnt Icn sony lbm on in de statusbalk.

De instellingen veranderen voor de modus Batterij bijna leeg

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
  2. Ga naar en tik op Instellingen > Energiebeheer.
  3. Zorg dat Batterijbesparingsmodus is geactiveerd en tik op Batterijbesparingsmodus.
  4. Wijzig de instellingen; pas bijvoorbeeld het batterijniveau aan.

Batterijtijd verbeteren met op locatie gebaseerde Wi-Fi®

Met de functie Wi-Fi op locatie kunt u uw apparaat zo instellen dat de Wi-Fi®-functie alleen werkt binnen het bereik van een bepaald Wi-Fi®-netwerk. Op die manier spaart u de batterij maar profiteert u nog steeds van automatische Wi-Fi®-verbindingen.

De functie Op locatie gebaseerde Wi-Fi® gebruiken

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
  2. Ga naar en tik op Instellingen > Energiebeheer.
  3. Sleep de schuifregelaar naast Wi-Fi op locatie naar rechts.

De batterijtijd verbeteren door achtergrondgegevens in een wachtrij te plaatsen

U kunt de batterijprestaties verbeteren door uw apparaat zo in te stellen, dat achtergrondgegevens op vooraf gedefinieerde intervallen worden verzonden wanneer u het apparaat niet gebruikt, m.a.w. wanneer het scherm niet actief is.

In de wachtrij plaatsen van achtergrondgegevens toestaan

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
  2. Ga naar en tik op Instellingen > Energiebeheer.
  3. Schakel het selectievakje naast Wachtrij achtergr.gegev. in.