Gegevensgebruik beheren

Bekijk alle onderwerpen

Volg en beheer de hoeveelheid gegevens die naar en van uw telefoon worden verzonden gedurende een bepaalde periode. U kunt bijvoorbeeld waarschuwingen en limieten voor gegevensgebruik instellen op uw telefoon om extra kosten te vermijden. U kunt ook de hoeveelheid gegevens beperken die door individuele applicaties wordt gebruikt.

NoteDoor de instellingen voor gegevensgebruik aan te passen, kunt u meer controle krijgen over het gegevensgebruik. Dit garandeert echter niet dat u geen extra kosten zult oplopen.

Toegang tot instellingen voor gegevensgebruik

1. Tik op het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Ga naar en tik op Instellingen > Datagebruik.

Gegevensverkeer inschakelen

1. Tik op het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Ga naar en tik op Instellingen > Datagebruik.
    3. Als de mobiele gegevensnetwerkverbinding niet is ingeschakeld, tik dan op UIT naast Mobiele data zodat UIT verandert in AAN.
    TipU kunt gegevensverkeer ook inschakelen door het aankruisvakje Gegevenverkeer aan te selecteren onder Instellingen > Meer… > Mobiele netwerken.

Een waarschuwing voor gegevensgebruik instellen

1. Zorg ervoor dat u gegevensverkeer hebt ingeschakeld.
    2. Tik op het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    3. Ga naar en tik op Instellingen > Datagebruik.
    4. Als u het waarschuwingsniveau wilt instellen, sleept u de lijnen naar de gewenste waarden. U ontvangt een waarschuwingsbericht wanneer de hoeveelheid gegevens het ingestelde niveau nadert.

Een limiet voor gegevensgebruik instellen

1. Zorg ervoor dat u gegevensverkeer hebt ingeschakeld.
    2. Tik op het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    3. Ga naar en tik op Instellingen > Datagebruik.
    4. Schakel het selectievakje Mobiele datalimiet instellen in indien dit is uitgeschakeld en tik dan op OK.
    5. Om de limiet voor gegevensgebruik in te stellen, sleept u de lijnen naar de gewenste waarden.
    NoteWanneer uw gegevensgebruik de limiet bereikt, wordt gegevensverkeer op uw telefoon automatisch uitgeschakeld.

Het gegevensgebruik van individuele applicaties beheren

1. Tik op het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Ga naar en tik op Instellingen > Datagebruik.
    3. Zoek en tik op de gewenste applicatie.
    4. Breng de noodzakelijke wijzigingen aan in de limiet voor gegevensgebruik, beperk achtergrondgegevens of beperk alle gegevensverkeer voor de applicatie.
    5. Voor meer specifieke instellingen voor de applicatie tikt u op Instellingen voor app weergeven en brengt u de gewenste wijzigingen aan.
    NoteSpecifieke instellingen voor een applicatie zijn niet altijd beschikbaar.
    TipDe prestaties van individuele applicaties kunnen worden beïnvloed als u de betreffende instellingen voor gegevensgebruik wijzigt.