Draadloze Bluetooth™-technologie

Bekijk alle onderwerpen

Gebruik de Bluetooth™-functie om bestanden te verzenden naar andere Bluetooth™-apparaten of om een verbinding te maken met handsfree accessoires. Schakel de Bluetooth™-functie op de telefoon in en breng draadloze verbindingen tot stand met andere Bluetooth™-apparaten, zoals computers, headsets en telefoons. De Bluetooth™-verbinding werkt beter binnen een straal van 10 meter, zonder vaste voorwerpen tussen de apparaten. In sommige gevallen moet u de telefoon handmatig koppelen met andere Bluetooth™-apparaten. Denk eraan om u telefoon op "detecteerbaar" in te stellen als u wilt dat andere Bluetooth™-apparaten deze kunnen detecteren.

NoteDe interoperabiliteit en compatibiliteit tussen Bluetooth™-apparaten varieert.

De Bluetooth™-functie inschakelen en uw telefoon zichtbaar maken

1. Tik op het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Tik op Instellingen.
    3. Tik op UIT naast Bluetooth zodat UIT verandert naar AAN. Icn sony stat sys data bluetooth in de statusbalk.
    4. Tik op Bluetooth.
    5. Tik op Niet zichtbaar voor andere Bluetooth-apparaten.

De zichtbaarheidsduur van uw telefoon voor andere Bluetooth™-apparaat aanpassen

1. Tik op het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Ga naar en tik op Instellingen > Bluetooth.
    3. Druk op Icn sony 11ni and menu k90 en selecteer Time-out voor zichtbaarheid.
    4. Selecteer een optie.

Uw telefoon een naam geven

U kunt uw telefoon een naam geven. Deze naam wordt aan andere apparaten getoond, nadat u de Bluetooth™-functie hebt ingeschakeld en uw telefoon hebt ingesteld op zichtbaar.

Uw telefoon een naam geven

1. Zorg dat de Bluetooth™-functie is ingeschakeld.
    2. Tik op het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    3. Ga naar en tik op Instellingen > Bluetooth.
    4. Druk op Icn sony 11ni and menu k90 en selecteer Naam van telefoon wijzigen.
    5. Voer een naam in voor uw telefoon.
    6. Tik op Naam wijzigen.

Koppeling met een ander Bluetooth™-apparaat

Als u de telefoon met een ander apparaat koppelt, kunt u de telefoon bijvoorbeeld verbinden met een Bluetooth™-headset of een Bluetooth™-carkit, en deze apparaten gebruiken om te bellen en gebeld te worden.

Zodra u de telefoon hebt gekoppeld met een Bluetooth™-apparaat, wordt deze koppeling opgeslagen op de telefoon. Als u de telefoon koppelt met een Bluetooth™-apparaat, moet u mogelijk een toegangscode invoeren. De generieke toegangscode 0000 wordt automatisch uitgeprobeerd. Als deze code niet werkt, raadpleegt u de documentatie van het Bluetooth™-apparaat voor de toegangscode van het apparaat. U hoeft de toegangscode de volgende keer dat u verbinding maakt met een gekoppeld Bluetooth™-apparaat, niet meer in te voeren.

Bepaalde Bluetooth™-apparaten (zoals de meeste Bluetooth™-headsets) moeten worden gekoppeld en verbonden met het andere apparaat.

U kunt de telefoon met meerdere Bluetooth™-apparaten koppelen. U kunt echter met slechts één Bluetooth™-profiel tegelijk verbinding maken.

Uw telefoon koppelen met een ander Bluetooth™-apparaat

1. Controleer of Bluetooth™ is geactiveerd op het apparaat dat u met de telefoon wilt koppelen en of het zichtbaar is voor andere Bluetooth™-apparaten.
    2. Tik op het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    3. Ga naar en tik op Instellingen > Bluetooth. Alle beschikbare Bluetooth™-apparaten verschijnen in de lijst.
    4. Tik op het Bluetooth™-apparaat waarmee u de telefoon wilt koppelen.
    5. Voer zo nodig een toegangscode in. De telefoon en het Bluetooth™-apparaat zijn nu gekoppeld.

Uw telefoon verbinden met een ander Bluetooth™-apparaat

1. Als u een verbinding maakt met een Bluetooth-apparaat dat vereist dat uw telefoon eerst koppelt vóór het verbinden, volgt u de relevante stappen om uw telefoon te koppelen aan dat apparaat.
    2. Tik op het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    3. Ga naar en tik op Instellingen > Bluetooth.
    4. Tik op het Bluetooth™-apparaat waarmee u uw telefoon wilt verbinden.

De koppeling van een Bluetooth™-apparaat opheffen

1. Tik op het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Ga naar en tik op Instellingen > Bluetooth.
    3. Tik onder Gekoppelde apparaten op Icn sony paired device naast de naam van het apparaat waarvan u de koppeling wilt opheffen.
    4. Tik op Koppeling ongedaan maken.

Items verzenden en ontvangen via Bluetooth™-technologie

Items delen met andere Bluetooth™-compatibele apparaten zoals telefoons of computers. U kunt meerdere soorten items verzenden en ontvangen via de Bluetooth™-functie, zoals:
    • Foto's en video's
    • Muziek en andere audiobestanden
    • Contacten
    • Webpagina's

Items verzenden via Bluetooth™

1. Ontvangend apparaat: Controleer of op de Bluetooth™-functie is ingeschakeld en dat het apparaat zichtbaar is voor andere Bluetooth™-apparaten.
    2. Verzendend apparaat: Open de applicatie die het item bevat dat u wilt verzenden en ga naar het item.
    3. Afhankelijk van de applicatie en het item dat u wilt verzenden, moet u bijvoorbeeld het item aangeraakt houden, het item openen of op de Icn sony 11ni and menu k90 drukken. Er zijn mogelijk andere manieren om een item te verzenden.
    4. Selecteer Delen of Verz..
    5. Selecteer Bluetooth.
    6. Schakel Bluetooth™ in als u hierom wordt gevraagd.
    7. Tik op de naam van het ontvangende apparaat.
    8. Ontvangend apparaat: Accepteer de verbinding indien dit wordt gevraagd.
    9. Verzendend apparaat: Bevestig de overdracht naar het ontvangend apparaat indien dit wordt gevraagd.
    10. Ontvangend apparaat: Accepteer het inkomende item.

Items ontvangen via Bluetooth™

1. Zorg dat de functie Bluetooth™ is ingeschakeld en zichtbaar is voor andere Bluetooth™-apparaten.
    2. Het verzendende apparaat begint nu gegevens naar uw telefoon te verzenden.
    3. Voer, als u hierom wordt gevraagd, dezelfde toegangscode in op beide apparaten of bevestig de voorgestelde toegangscode.
    4. Wanneer u een melding krijgt van een inkomend bestand op uw telefoon, sleept u de statusbalk omlaag en tikt u op de melding om de bestandsoverdracht te accepteren.
    5. Tik op Accepteren om de bestandsoverdracht te starten.
    6. Sleep de statusbalk omlaag om de voortgang van de overdracht te bekijken.
    7. Sleep de statusbalk omlaag en tik op de betreffende melding om een ontvangen item te openen.

Bestanden weergeven die u via Bluetooth™ hebt ontvangen

1. Tik op het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Ga naar en tik op Instellingen > Bluetooth.
    3. Druk op Icn sony 11ni and menu k90 en selecteer Ontvangen bestanden tonen.