Batterij

Bekijk alle onderwerpen

De batterij opladen

Wanneer u de telefoon aanschaft, is de telefoonbatterij opgeladen. Het kan enkele minuten duren voordat het batterijpictogram Icn sony stat sys battery charge anim3 op het scherm wordt weergegeven wanneer u de kabel van de telefoonlader aansluit op een voedingsbron, zoals een USB-poort of telefoonlader. U kunt de telefoon blijven gebruiken wanneer deze wordt opgeladen. Het opladen van de telefoon gedurende een langere periode, bijvoorbeeld de hele nacht, veroorzaakt geen schade aan de batterij of de telefoon.

NoteDe batterij wordt eerst een klein beetje ontladen nadat deze volledig is opgeladen en vervolgens na een bepaalde tijd opnieuw opgeladen wanneer de telefoonlader is aangesloten. Hiermee wordt de batterijduur vergroot. Dit kan ertoe leiden dat de oplaadstatus wordt weergegeven als een niveau onder de 100 procent.

Uw apparaat laden

De Sony Xperia™ E opladen
    1. Sluit de lader aan op een stopcontact.
    2. Steek het ene uiteinde van de USB-kabel in de lader (of in de USB-poort van een computer).
    3. Steek het andere uiteinde van de kabel met het USB-symbool naar boven in de micro-USB-poort op uw apparaat. De batterijstatus-LED licht op wanneer het opladen wordt gestart.
    4. Wanneer de status-LED van de batterij groen is, is het apparaat volledig opgeladen. Koppel de USB-kabel los van uw apparaat door hem recht naar buiten te trekken. Voorkom dat u de connector buigt wanneer u de kabel loskoppelt van het apparaat.
    NoteAls de batterij volledig ontladen is, kan het een paar minuten duren voordat de LED oplicht nadat u de laderkabel met een voedingsbron hebt verbonden.

Status batterij-LED

Groen De batterij is volledig opgeladen
    Knippert rood Het batterijniveau is laag
    Oranje De batterij wordt opgeladen. Het batterijniveau ligt tussen laag en volledig opgeladen

Het batterijniveau controleren

1. Tik op het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Ga naar en tik op Instellingen > Over de telefoon > Status > Accuniveau.

Prestaties van de batterij verbeteren

Aan de hand van de volgende tips kunt u ervoor zorgen dat de batterij langer meegaat:

• Laad de telefoon vaak op. Dit heeft geen invloed op de levensduur van de batterij.
    • Gegevens van het internet downloaden verbruikt veel energie. Wanneer u het internet niet gebruikt, kunt u energie besparen door alle gegevensverbindingen via mobiele netwerken uit te schakelen. U kunt dit doen via Instellingen > Meer… > Mobiele netwerken > Gegevenverkeer aan. Bij deze instelling kunt u niet verhinderen dat uw apparaat gegevens verzendt via andere draadloze netwerken.
    • Schakel GPS, Bluetooth™ en Wi-Fi® uit wanneer u deze functies niet gebruikt. U kunt ze gemakkelijker in- en uitschakelen door de widget Snelle instellingen aan uw Startscherm toe te voegen. U hoeft 3G niet uit te schakelen.
    • Stel uw synchronisatietoepassingen (die worden gebruikt om uw e-mail, agenda en contacten te synchroniseren) in op handmatig synchroniseren. U kunt de telefoon ook automatisch laten synchroniseren, maar vergroot in dat geval het synchronisatie-interval.
    • Controleer het menu batterijgebruik van de telefoon om te zien welke applicaties de meeste energie gebruiken. Uw batterij verbruikt meer stroom wanneer u applicaties voor het streamen van video's en muziek gebruikt, zoals YouTube™. Bepaalde Android Market™-applicaties verbruiken ook meer energie.
    • Sluit de applicaties die u niet gebruikt, af.
    • Verlaag het helderheidsniveau van de schermweergave.
    • Schakel uw apparaat uit of gebruik Vliegmodus als u zich in een gebied zonder netwerkdekking bevindt. Als u dit niet doet, zoekt het apparaat voortdurend opnieuw naar beschikbare netwerken en dat kost energie.
    • Gebruik een originele headset van Sony om naar muziek te luisteren. Handsfree-apparaten verbruiken minder batterij dan de luidspreker van het apparaat.
    • Houd uw apparaat zoveel mogelijk in stand-by. Stand-bytijd verwijst naar de tijd tijdens welke het apparaat op het netwerk is aangesloten en niet wordt gebruikt.

Het menu voor batterijgebruik openen

1. Tik op het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Ga naar en tik op Instellingen > Batterij om te zien welke geïnstalleerde applicaties het meeste batterijvermogen verbruiken.

De widget Gegevensverkeer aan uw startscherm toevoegen

1. Druk vanuit uw Startscherm op Icn sony 11ni and menu k90.
    2. Tik op Toevoegen > Widgets > Hulpprogramma's.
    3. Veeg naar links om de Dataverkeer-widget te zoeken en te selecteren. U kunt nu uw gegevensverbinding gemakkelijker in- en uitschakelen.

De Quick settings-widget aan uw startscherm toevoegen

1. Druk vanuit uw Startscherm op Icn sony 11ni and menu k90.
    2. Tik op Toevoegen > Widgets > Hulpprogramma's.
    3. Selecteer de widget Snelle instellingen.

Het energieverbruik van de batterij beperken met Power Saver

Gebruik vooringestelde modi voor energiebesparing om energieverslindende applicaties te beheren en om het energieverbruik van de batterij te beperken. Met Power Saver kunt u ook de instellingen binnen elke energiebesparingsmodus aanpassen aan de manier waarop u de telefoon gebruikt.

Een modus voor energiebesparing activeren

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Tik op Energiebesparing.
    3. Tik op het pictogram naast de modus voor energiebesparing die u wilt activeren.

Een modus voor energiebesparing uitschakelen

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Tik op Energiebesparing.
    3. Tik op het verlichte pictogram naast de actieve modus voor energiebesparing om deze uit te schakelen.

De instellingen wijzigen voor een stroombesparingsmodus

1. Tik op het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Ga naar en tik op Energiebesparing.
    3. Tik op de naam van een stroombesparingsmodus om het instellingenmenu te openen.
    4. Pas de instellingen naar wens aan om stroom te besparen.
    5. Tik op Icn sony key and back.

Meldingen voor energiebesparing weergeven

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Tik op Energiebesparing.
    3. Tik op Icn sony menu settings.
    4. Schakel het selectievakje Statusbalk in.