Geheugenprestaties verbeteren

Het interne geheugen is de opslag voor gedownloade of overgedragen content en voor persoonlijke instellingen en gegevens, en dreigt vol te raken als gevolg van normaal gebruik. Als het apparaat trager wordt of als applicaties plotseling worden afgesloten, kunt u het volgende doen:

• Sluit applicaties af als u ze niet gebruikt.
  • Verwijder gedownloade applicaties die u niet gebruikt.
  • Verplaats foto's, video's en muziek vanuit het interne geheugen naar de verwisselbare geheugenkaart of Google-service.

Opmerking

• Een geheugenkaart is apart verkrijgbaar.
  • Als uw apparaat de inhoud van de geheugenkaart niet kan lezen, moet u de kaart wellicht formatteren. Denk eraan dat bij het formatteren alle inhoud op de geheugenkaart wordt gewist.

De geheugenstatus weergeven

• Ga naar en tik op Instellingen > Opslagruimte.

Ruimte vrijmaken in de interne opslag

1. Ga naar en tik op Instellingen > Opslag.
  2. Tik op RUIMTE VRIJMAKEN. Als een geheugenkaart in het apparaat is geplaatst, selecteert u Interne gedeelde opslag > RUIMTE VRIJMAKEN.
  3. Selecteer weinig gebruikte apps of oude bestanden die u wilt verwijderen, en volg daarna de instructies op het scherm.

Een applicatie of service stoppen

1. Ga naar en tik op Instellingen > Apps en meldingen.
  2. Selecteer een applicatie of service en tik op NU STOPPEN > OK.

De geheugenkaart formatteren

1. Ga naar en tik op Instellingen > Opslagruimte.
  2. Tik op SD-kaart > (pictogram Meer), tik vervolgens op Instellingen voor opslag > Formatteren, en voer tenslotte het formatteren uit in het volgende dialoogvenster.

Opmerking

Bij het formatteren wordt alle inhoud op de geheugenkaart gewist. Maak eerst een back-up van alle gegevens die u wilt behouden. Als u een back-up van de inhoud wilt maken, kunt u deze naar een computer kopiëren. Ga voor meer informatie naar Een back-up maken van gegevens en deze overbrengen met behulp van een computer .

Slimme wisser

Slimme wisser verbetert de prestaties van het apparaat door het automatisch optimaliseren van opslag en geheugen aan de hand van het gebruik van de app's.

Smart Cleaner in- of uitschakelen

1. Ga naar en tik op Instellingen > Xperia Assist.
  2. Tik op Slimme wisser en tik vervolgens op de schakelaar om de functie in of uit te schakelen.

Opmerking

U kunt bestanden ook handmatig wijzigen, kopiëren of verwijderen door naar de applicatie Bestanden te gaan en erop te tikken.