account arrowhead-down arrowhead-up mobile-menu search sm-bold-x x-skinny-rounded x-skinny arrowhead-right social-facebook social-googleplus social-instagram social-linkedin social-pinterest social-qzone social-renren social-tencent social-twitter social-vkontakt social-weibo social-youku social-youtube
Close
Help ons uw website te verbeteren
Beantwoord enkele snelle vragen om uw bezoek te evalueren.

Locatieservices gebruiken

Met locatieservices kunnen applicaties zoals Maps en de camera de informatie van mobiele en Wi-Fi-netwerken gebruiken en combineren met GPS-informatie (Global Positioning System) om uw locatie bij benadering te bepalen. Als de verbinding met GPS-satellieten niet optimaal is, kan het apparaat uw locatie met behulp van de Wi-Fi-functie bepalen. En als u niet binnen het bereik van een netwerk bent, kan uw apparaat uw locatie met behulp van uw mobiele netwerk bepalen.

Als u uw apparaat wilt gebruiken om erachter te komen waar u bent, moet u locatieservices inschakelen.

Locatieservices in- of uitschakelen

  1. Ga naar en tik op Instellingen > Vergrendelingsscherm & beveiliging > Locatie.
  2. Tik op de schakelaar om de locatieservices in of uit te schakelen.

De nauwkeurigheid van GPS verbeteren

Als u de GPS-functie van het apparaat voor het eerst gebruikt, kan het enkele minuten duren voordat uw locatie wordt gevonden. Om ervoor te zorgen dat het zoeken zo goed mogelijk verloopt, moet u vrij zicht op de hemel hebben. Sta stil en dek de GPS-antenne niet af. GPS-signalen kunnen door wolken en plastic dringen, maar niet door de meeste massieve objecten, zoals gebouwen en bergen. Als uw locatie niet binnen enkele minuten wordt gevonden, gaat u naar een andere locatie.

Vond u deze informatie nuttig?
Ja Nee
Uw reactie is waardevol!
Waarom vond u deze informatie niet nuttig?
Verzenden
Bedankt voor uw reactie!
Uw product zoeken
Find
Ga op uw Xperia™-apparaat naar Instellingen > Over telefoon/tablet > Modelnummer