Uw apparaat updaten

Werk de software van uw apparaat bij om de nieuwste functies, verbeteringen en bugfixes te krijgen zodat het apparaat optimaal presteert. Als een software-update beschikbaar is, wordt (pictogram Systeemupdate) weergegeven op de statusbalk. U kunt ook handmatig controleren of nieuwe updates beschikbaar zijn en een update plannen.

De eenvoudigste manier om een software-update te installeren, is draadloos vanaf uw apparaat. Sommige updates kunnen echter niet draadloos worden gedownload. In dat geval gebruikt u de applicatie Xperia Companion op een pc of Apple Mac®-computer om uw apparaat bij te werken.

Denk aan het volgende voordat u het apparaat updatet:

• Controleer of voldoende opslagruimte aanwezig is.
  • Systeem- en applicatie-updates kunnen de functies van het apparaat anders weergeven dan in deze gebruikershandleiding wordt beschreven. De Android-versie wordt door een update wellicht niet beïnvloed.

Controleren op nieuwe software

• Ga naar en tik op Instellingen > Systeem > Geavanceerd > Software-update.

Het apparaat draadloos updaten

Gebruik de applicatie voor software-updates om de apparaatsoftware draadloos bij te werken. Welke updates u kunt downloaden via een mobiel netwerk is afhankelijk van uw provider. We raden u aan voor het downloaden van nieuwe software een Wi-Fi-netwerk te gebruiken in plaats van een mobiel netwerk om extra kosten voor dataverkeer te voorkomen.

Een systeemupdate installeren

1. Ga naar en tik op Instellingen > Systeem > Geavanceerd > Software-update.
  2. Als een systeemupdate beschikbaar is, tikt u op BIJWERKEN.
  3. Herstel het apparaat als dit wordt gevraagd.

Het automatisch downloaden van systeemupdates instellen

1. Ga naar en tik op Instellingen > Systeem > Geavanceerd > Software-update.
  2. Tik op (pictogram Menu) en tik vervolgens op Instellingen > Systeem automatisch updaten.
  3. Selecteer de gewenste optie.

Automatisch updaten van applicaties in- of uitschakelen

1. Ga naar en tik op Instellingen > Systeem > Geavanceerd > Software-update.
  2. Tik op (pictogram Menu) en tik vervolgens op Instellingen > Apps automatisch bijwerken.
  3. Selecteer de gewenste optie.

Uw apparaat bijwerken met een computer

1. Sluit het apparaat via een USB-kabel aan op de computer.
  2. Zorg ervoor dat het scherm van uw apparaat ontgrendeld is, sleep de statusbalk omlaag en tik op Android-systeem naast (pictogram USB).
  3. Tik op Tik voor meer opties en tik vervolgens op Bestandsoverdracht.
  4. Open Xperia Companion als dit niet automatisch wordt gestart.
  5. Controleer of de computer internettoegang heeft.
  6. Computer: Als een nieuwe software-update is gedetecteerd, wordt een pop-upvenster weergegeven. Volg de instructies op het scherm om de relevante software-updates uit te voeren.

Opmerking

Als de Xperia Companion-software niet op de betreffende computer is geïnstalleerd, sluit u uw apparaat aan op de computer en volgt u de installatie-instructies op het scherm. Gebruik alleen de USB Type-C-kabel die met uw apparaat is meegeleverd en zorg ervoor dat deze correct is aangesloten op het apparaat en de computer.