Personen, selfies en lachende gezichten

Scherpgestelde gezichten worden aangegeven met een gekleurd kader. Tik op een kader om een gezicht te selecteren waarop u wilt scherpstellen.

Gebruik Lachsluiter om automatisch een foto te maken wanneer iemand lacht. Als u een video opneemt, wordt telkens wanneer een lach wordt gedetecteerd een foto gemaakt.

Foto's maken en video's opnemen van personen

• Let op de richting van de camera. Gebruik de staande stand voor close-upfoto's om het beeld te vullen. Gebruik de liggende stand voor groepsfoto's of om een onderwerp in de achtergrond op te nemen.
  • Plaats de camera op een stabiele ondergrond en gebruik de zelfontspanner om onscherpe foto's te voorkomen.

Scherpstellen op een ander gezicht

• Voordat u een foto maakt of video opneemt, tikt u op een van de kaders om een gezicht te kiezen om op scherp te stellen.

Een foto maken als iemand lacht

1. Tik op (pictogram Instellingen) terwijl u de camera gebruikt.
  2. Tik op Autom. opname of Automatische opname (video) > Lachsluiter.
  3. Sluit het instellingenmenu. De instelling wordt opgeslagen voor de geselecteerde opnamemodus.
  4. Als een lach wordt gedetecteerd, maakt de camera automatisch een foto.

Opmerking

Deze instelling is niet beschikbaar wanneer de Videogrootte is ingesteld op 4K.

Een selfie maken

1. Selecteer een foto- of video-opnamemodus voor de selfie terwijl u de camera gebruikt.
  2. Tik op (pictogram Camera schakelen) om de camera aan de voorzijde te activeren.
  3. Tik op (pictogram Zelfontspanner) als u de zelfontspanner wilt gebruiken.
  4. Tik op de sluiterknop om een selfie te maken.

Hint

Schakel Zachte-huideffect in om huidtinten zachter te maken als u selfies maakt.

De selfietimer activeren met uw handpalm

1. Tik op (pictogram Camera schakelen) terwijl u de camera gebruikt om de camera aan de voorzijde te activeren.
  2. Tik op (pictogram Instellingen).
  3. Tik op Autom. opname > Handontspanner en sluit het instellingenmenu. De instelling wordt opgeslagen.
  4. Draai uw handpalm met uw vingers recht omhoog in de richting van de camera.
  5. Zodra de camera uw hand detecteert, start de timer en wordt een selfie gemaakt.