Het dataverbruik beheren

U kunt bijhouden hoeveel data gedurende een bepaalde periode van en naar uw apparaat wordt overgebracht via uw mobiele dataverbinding of Wi-Fi-verbinding. U kunt bijvoorbeeld weergeven hoeveel data door individuele applicaties wordt gebruikt. Voor data die via uw mobiele dataverbinding wordt overgebracht, kunt u ook waarschuwingen en beperkingen instellen om extra kosten te voorkomen.

Dataverbruik helpen verminderen

1. Ga naar en tik op Instellingen > Netwerk en internet > Datagebruik > Databesparing.
  2. Tik op de schakelaar of de functie in of uit te schakelen.

Dataverkeer in- of uitschakelen

1. Ga naar en tik op Instellingen > Netwerk en internet > Datagebruik.
  2. Tik op de schakelaar Mobiele data om dataverkeer in of uit te schakelen.

Hint

Wanneer dataverkeer is uitgeschakeld, kan uw apparaat nog steeds Wi-Fi- en Bluetooth-verbindingen tot stand brengen.

Een waarschuwing voor dataverbruik instellen

1. Zorg dat mobiel dataverkeer is ingeschakeld.
  2. Ga naar en tik op Instellingen > Netwerk en internet > Datagebruik > Datawaarschuwing en -limiet.
  3. Als u het waarschuwingsniveau wilt instellen, tikt u op de schakelaar Datawaarschuwing instellen.
  4. Tik op Datawaarschuwing, voer de gewenste datalimiet in en tik op Instellen. U ontvangt een waarschuwingsbericht wanneer de hoeveelheid dataverkeer het ingestelde niveau bereikt.

Een limiet voor mobiele data instellen

1. Zorg dat mobiel dataverkeer is ingeschakeld.
  2. Ga naar en tik op Instellingen > Netwerk en internet > Datagebruik > Datawaarschuwing en -limiet.
  3. Tik op de schakelaar Datalimiet instellen en tik vervolgens op OK.
  4. Als u de limiet voor dataverbruik wilt instellen, tikt u op Datalimiet, voert u de gewenste datalimiet in en tikt u op Instellen.

Opmerking

Wanneer uw mobiele dataverbruik de ingestelde limiet bereikt, wordt het mobiele dataverkeer op uw apparaat automatisch uitgeschakeld.

Het datagebruik van afzonderlijke applicaties beheren

1. Ga naar en tik op Instellingen > Apps en meldingen.
  2. Tik op de applicatie die u wilt beheren en tik vervolgens op Datagebruik.

Hint

De prestaties van afzonderlijke applicaties kunnen worden beïnvloed als u de betreffende instellingen voor datagebruik wijzigt.

Uw dataverbruik controleren

1. Ga naar en tik op Instellingen > Netwerk en internet > Datagebruik.
  2. Als u informatie wilt weergeven over de hoeveelheid mobiele data die via individuele applicaties is overgedragen, tikt u op Datagebruik van app.
  3. Als u informatie wilt weergeven over de hoeveelheid data die via de Wi-Fi-verbinding is overgedragen, tikt u op Wifi-datagebruik onder Datagebruik.