Ik kan geen verbinding maken met mijn Wi-Fi-thuisnetwerk

De volgende stappen kunnen verschillen afhankelijk van de Android-versie. Om erachter te komen welke Android-versie op uw apparaat staat, gaat u naar en tikt u op Instellingen > Over de telefoon > Android-versie. Als u Over de telefoon niet ziet onder Instellingen, tikt u op Systeem.

• Start het apparaat opnieuw op en schakel Wi-Fi uit en vervolgens weer in.

Wi-Fi in- of uitschakelen

1. Ga naar en tik op Instellingen > Netwerk en internet > Wi-Fi .
      2. Tik op de schakelaar om Wi-Fi in of uit te schakelen.

Het kan een paar seconden duren voordat Wi-Fi is ingeschakeld.

• Start de router opnieuw op. Controleer of uw router gecertificeerd is voor Wi-Fi. Het apparaat is gecertificeerd voor Wi-Fi, dus als de router dat niet is, kunnen de apparaten mogelijk niet goed met elkaar communiceren.

Controleren of uw router gecertificeerd is voor Wi-Fi

• Zoek het logo of de tekst Wi-Fi CERTIFIED op de productverpakking of in de gebruiksaanwijzing, of doorzoek de Wi-Fi CERTIFIED-productendatabase op de website van de Wi-Fi Alliance.

• Laat het apparaat de instellingen vergeten voor het Wi-Fi-netwerk waarmee u verbinding wilt maken, en reset het.

• Controleer of u binnen het bereik van de Wi-Fi-router bent. Controleer de Wi-Fi-signaalsterkte (pictogram Wi-Fi) op de statusbalk. Als het signaal zwak is of er geen signaal is, gaat u dichter naar de Wi-Fi-hotspot toe, oftewel naar het apparaat dat voor het Wi-Fi-netwerk zorgt.

• Verzeker u ervan dat de router de meest recente software versie gebruikt. Neem contact op met de fabrikant van de router voor informatie over het bijwerken van de routersoftware.

• Controleer de volgende routerinstellingen met een computer. Als u niet zeker weet hoe u de instellingen moet wijzigen, raadpleegt u de gebruikershandleiding van de router of neemt u contact op met de fabrikant van uw router.

• Netwerkmodus/snelheid: Schakel naar de automatische of gecombineerde modus in plaats van b, g of n.

• SSID en wachtwoord: Zorg ervoor dat er geen speciale tekens zijn of tekens die niet tot de standaard ASCII-tekenset behoren.

• DHCP: Zorg dat dit is ingeschakeld. U kunt ook proberen een statisch IP-adres in te stellen als u problemen hebt met toegang tot het internet via uw Wi-Fi-verbinding.

• MAC-filter: Zorg dat dit is uitgeschakeld. Stel ook uw apparaat in volgens de instructies.

• Kanaal: Probeer een ander kanaal, bij voorkeur 11 of lager.

• Voeg het MAC-adres van uw apparaat toe aan de MAC-filtertabel van de Wi-Fi-router. Sommige routers hebben uw MAC-adres nodig.

Voor instructies over het toevoegen van MAC-adressen aan de MAC-filtertabel van de router, raadpleegt u de gebruikershandleiding van de router of neemt u contact op met de fabrikant van uw router.

Het MAC-adres van het apparaat controleren

1. Ga naar en tik op Instellingen > Netwerk en internet > Wi-Fi .
      2. Tik op Wifi-voorkeuren > Geavanceerd . Het MAC-adres wordt weergegeven in de lijst.

• Herstel de standaardinstellingen. Dit is soms de beste oplossing als uw apparaat niet meer goed werkt, maar hierbij wordt wel alle persoonlijke inhoud verwijderd in het interne geheugen van uw apparaat. Maak een back-up van de gegevens die u wilt behouden.

Een back-up van uw gegevens maken met een computer

1. Ontgrendel het scherm van het apparaat en sluit het apparaat aan op de computer met behulp van een USB-kabel.
      2. Selecteer op de computer de bestanden waarvan u een back-up wilt maken en kopieer-plak of sleep-zet neer de bestanden op een locatie op de computer.

Een back-up maken en synchroniseren van app-gegevens, telefooninstellingen en gesprekshistorie

1. Ga naar en tik op Instellingen > Systeem > Back-up . U vindt het onderdeel onder Geavanceerd .
      2. Tik op de schakelaar om de functie in te schakelen. Er wordt automatisch een back-up gemaakt van uw apps, telefooninstellingen en gesprekshistorie.

U kunt het maken van een back-up ook inschakelen op het instellingenmenu van Google Drive. U kunt uw app-gegevens, apparaatinstellingen en gesprekshistorie automatisch synchroniseren door in te loggen op de Google-account die werd gebruikt voor het synchroniseren van gegevens op het oude apparaat. Wanneer u het nieuwe apparaat voor het eerst inschakelt, logt u in op de Google-account tijdens de Setup wizard.

De standaardinstellingen herstellen (Android 10)

Onderbreek een procedure voor het herstellen van de standaardinstellingen niet om permanente schade aan het apparaat te voorkomen.

1. Maak een back-up van alle belangrijke data in het interne geheugen van uw apparaat en sla deze back-up op een geheugenkaart of een ander extern geheugen op. Als versleutelde bestanden op een SD-kaart zijn opgeslagen, moet u de versleuteling opheffen om er zeker van te zijn dat u ze na het resetten weer kunt openen.
      2. Ga naar en tik op Instellingen > Systeem > Opties voor resetten . U vindt het onderdeel onder Geavanceerd .
      3. Tik op Alle gegevens wissen (fabrieksinstellingen terugzetten) > Alle gegevens wissen .
      4. Teken uw ontgrendelingspatroon als daarom wordt gevraagd, of voer het ontgrendelingswachtwoord of de PIN in om door te gaan.
      5. Tik op Alle gegevens wissen om te bevestigen.

Het apparaat wordt niet teruggezet naar een eerdere softwareversie van Android wanneer u de fabrieksinstellingen herstelt.

De standaardinstellingen herstellen (Android 9)

Onderbreek een procedure voor het herstellen van de standaardinstellingen niet om permanente schade aan het apparaat te voorkomen.

1. Maak een back-up van alle belangrijke data in het interne geheugen van uw apparaat en sla deze back-up op een geheugenkaart of een ander extern geheugen op. Als versleutelde bestanden op een SD-kaart zijn opgeslagen, moet u de versleuteling opheffen om er zeker van te zijn dat u ze na het resetten weer kunt openen.
      2. Ga naar en tik op Instellingen > Systeem > Opties voor resetten . U vindt het onderdeel onder Geavanceerd .
      3. Tik op Alle gegevens wissen (fabrieksinstellingen terugzetten) > Telefoon resetten .
      4. Teken uw ontgrendelingspatroon als daarom wordt gevraagd, of voer het ontgrendelingswachtwoord of de PIN in om door te gaan.
      5. Tik op Alles wissen om te bevestigen.

Het apparaat wordt niet teruggezet naar een eerdere softwareversie van Android wanneer u de fabrieksinstellingen herstelt.

De standaardinstellingen herstellen (Android 8)

Onderbreek een procedure voor het herstellen van de standaardinstellingen niet om permanente schade aan het apparaat te voorkomen.

1. Maak een back-up van alle belangrijke data in het interne geheugen van uw apparaat en sla deze back-up op een geheugenkaart of een ander extern geheugen op. Als versleutelde bestanden op een SD-kaart zijn opgeslagen, moet u de versleuteling opheffen om er zeker van te zijn dat u ze na het resetten weer kunt openen.
      2. Ga naar en tik op Instellingen > Systeem > Opnieuw instellen .
      3. Tik op Fabrieksinstellingen herstellen > Telefoon resetten .
      4. Teken uw ontgrendelingspatroon als daarom wordt gevraagd, of voer het ontgrendelingswachtwoord of de PIN in om door te gaan.
      5. Tik op Alles wissen om te bevestigen.

Het apparaat wordt niet teruggezet naar een eerdere softwareversie van Android wanneer u de fabrieksinstellingen herstelt.