Resolutie en geheugen

Het aantal foto's en video's dat kan worden opgeslagen, is afhankelijk van de resolutie of het aantal megapixels (MP) en de lengte van video.

Foto's en video's van hoge resolutie nemen meer geheugen in beslag. Een lagere resolutie kan voldoende zijn voor dagelijks gebruik.

Controleer de status van het geheugen regelmatig. Als het geheugen vol is, kunt u foto's en video's naar een ander opslagapparaat overbrengen om geheugen vrij te maken. Zie Een back-up maken en synchroniseren met een Google-account .

Geef met de optie Gegevensopslag in het camera-instellingenmenu aan of foto's en video's moeten worden opgeslagen in het interne geheugen van het apparaat of op een SD-kaart.

De resolutie wijzigen

1. Tik op (pictogram Instellingen) terwijl u de camera gebruikt.
    2. Tik op Stilstaand beeldformaat of Videogrootte.
    3. Selecteer de resolutie en sluit het instellingenmenu. De instelling wordt opgeslagen voor de geselecteerde opnamemodus.

Hint

U kunt voor elke opnamemodus een aparte resolutie instellen.