Contacten overbrengen

Er zijn verschillende manieren om contacten naar uw nieuwe apparaat over te brengen. U kunt contacten synchroniseren met een onlineaccount of rechtstreeks importeren vanaf een ander apparaat.

Contacten overbrengen met een onlineaccount

Als u de contacten op uw oude apparaat of op uw computer synchroniseert met een onlineaccount, bijvoorbeeld Google Sync of Microsoft Exchange ActiveSync, kunt u uw contacten overbrengen naar uw nieuwe apparaat met behulp van dat account.

Automatische synchronisatie in- of uitschakelen

1. Ga naar en tik op (pictogram Contacten).
    2. Tik op (pictogram Menu) en tik vervolgens op Instellingen.
    3. Tik op Accounts, tik op de schakelaar Gegevens automatisch synchroniseren om de functie in of uit te schakelen.
    4. Tik op OK.

Opmerking

U moet bij het betreffende synchronisatieaccount zijn aangemeld voordat u uw contacten hiermee kunt synchroniseren.

Andere methoden voor overbrengen van contacten

Er zijn verschillende andere manieren om contacten over te brengen van uw oude apparaat naar uw nieuwe apparaat. U kunt bijvoorbeeld contacten kopiëren naar een geheugenkaart of Bluetooth-technologie gebruiken. Voor meer specifieke informatie over het overbrengen van de contacten vanaf uw oude apparaat, raadpleegt u de desbetreffende gebruikershandleiding.

Contacten importeren vanaf een geheugenkaart

1. Ga naar en tik op (pictogram Contacten).
    2. Tik op (pictogram Menu) en tik vervolgens op Instellingen > Importeren > SD-kaart of intern geheugen (.vcf-bestand).
    3. Selecteer waar uw contacten moeten worden opgeslagen.
    4. Tik op (pictogram Menu) en selecteer SD-kaart.
    5. Selecteer de bestanden die u wilt importeren door erop te tikken.

Contacten importeren met Bluetooth

1. Tik op Instellingen > Apparaatverbinding > Koppel nieuw apparaat, en zorg ervoor dat het apparaat is ingesteld op zichtbaar.
    2. Wanneer u op de hoogte wordt gebracht van een inkomend bestand op uw apparaat, sleept u de statusbalk omlaag en tikt u op de melding om de bestandsoverdracht te accepteren.
    3. Tik op Accepteren om de bestandsoverdracht te starten.
    4. Sleep de statusbalk omlaag. Tik op de melding zodra de overdracht is voltooid.
    5. Tik op het ontvangen bestand en selecteer waar uw contacten moeten worden opgeslagen.

Contacten importeren vanaf een SIM-kaart

1. Ga naar en tik op (pictogram Contacten).
    2. Tik op (pictogram Menu) en tik vervolgens op Instellingen > Importeren.
    3. Als u een enkele SIM-kaart gebruikt, tikt u op Importeren van simkaart. Als u twee SIM-kaarten gebruikt, kiest u een SIM-kaart.
    4. Selecteer waar uw contacten moeten worden opgeslagen.
    5. Selecteer contacten om te importeren en tik op Importeren.