Correct scherpstellen

De camera is uitgerust met functies voor oogdetectie en gezichtsdetectie. Wanneer het gezicht van een persoon in de opname staat, detecteert de camera automatisch een oog en stelt hierop scherp (functie oog-AF). Als u op (pictogram AF op de ogen) tikt terwijl u scherpstelt op een oog, verandert de camera de scherpstelling naar de gezicht(en). De camera kan ook een bewegend voorwerp detecteren en volgen. Een groen kader geeft een oog aan en een geel kader geeft een gezicht of bewegend voorwerp aan dat scherpgesteld is.

Een manier om het scherpstelgebied te veranderen is door de camera te bewegen en de cameratoets half ingedrukt te houden. Als het beeld eenmaal is scherpgesteld, wordt het ronde kader blauw. Met deze methode kunt u bijvoorbeeld de scherpstelling verplaatsen naar iemand die aan de zijkant staat in een groepsfoto.

U kunt ook op het scherm tikken om scherp te stellen op een bepaald gebied of om een bepaalde scherpstelafstand in te stellen. Deze opties zijn uitsluitend beschikbaar voor de hoofdcamera en zijn afhankelijk van de geselecteerde opnamemodus.

Opmerking

De functie oog-AF is alleen beschikbaar wanneer de hoofdcamera wordt gebruikt.

Afbeelding van het instellen van de scherpstelling op een oog.

De scherpstelafstand instellen

1. Tik op Modus > (pictogram Handmatige modus) terwijl u de hoofdcamera gebruikt.
    2. Tik op (pictogram Scherpstelling instellen).
    3. Sleep de schuifregelaar om de scherpstelafstand aan te passen.
    4. Sluit het instellingenmenu. De instelling wordt opgeslagen.
    5. Druk op de cameratoets of tik op de sluiterknop om een foto te maken.

Opmerking

Deze instelling is alleen beschikbaar voor de hoofdcamera.