Draadloze Bluetooth-technologie

Gebruik de Bluetooth-functie om bestanden te verzenden naar andere Bluetooth-compatibele apparaten, of om aan te sluiten op handsfree accessoires. Bluetooth-verbindingen werken beter binnen 10 meter, zonder massieve voorwerpen ertussen. In sommige gevallen moet u het apparaat handmatig koppelen met andere Bluetooth-apparaten.

Opmerking

De interoperabiliteit en compatibiliteit tussen Bluetooth-apparaten varieert.

De functie Bluetooth in- of uitschakelen

1. Ga naar en tik op Instellingen > Apparaatverbinding > Verbindingsvoorkeuren.
    2. Tik op Bluetooth.
    3. Tik op de schakelaar om de functie in of uit te schakelen.

Hint

U kunt Bluetooth ook in- of uitschakelen via het deelvenster Snelle instellingen.

Het apparaat een naam geven

U kunt uw apparaat een naam geven. Deze naam wordt weergegeven op andere apparaten nadat u de Bluetooth-functie hebt ingeschakeld en uw apparaat is ingesteld op zichtbaar.

Uw apparaat een naam geven

1. Ga naar en tik op Instellingen > Apparaatverbinding > Koppel nieuw apparaat.
    2. Tik op Apparaatnaam.
    3. Voer een naam in voor uw apparaat.
    4. Tik op NAAM WIJZIGEN.

Met een ander Bluetooth-apparaat koppelen

Als u uw apparaat met een ander apparaat koppelt, kunt u het bijvoorbeeld verbinden met een Bluetooth-headset of een Bluetooth-carkit en met deze andere apparaten muziek delen.

Nadat u uw apparaat hebt gekoppeld met een ander Bluetooth-apparaat, onthoudt uw apparaat deze koppeling.

Opmerking

Sommige Bluetooth-apparaten, bijvoorbeeld, de meeste Bluetooth-headsets, vereisen dat u zowel koppelt als verbinding maakt met het andere apparaat.

Hint

U kunt het apparaat met meerdere Bluetooth-apparaten koppelen, maar u kunt slechts verbinding maken met één Bluetooth-profiel tegelijkertijd.

Uw apparaat koppelen met een ander Bluetooth-apparaat

1. Zorg dat op het apparaat dat u wilt koppelen de functie Bluetooth is geactiveerd en dat het zichtbaar is voor andere Bluetooth-apparaten.
    2. Ga naar en tik op Instellingen > Apparaatverbinding > Koppel nieuw apparaat. Een lijst met de beschikbare Bluetooth-apparaten wordt weergegeven.
    3. Tik op het Bluetooth-apparaat dat u wilt koppelen.

De telefoon verbinden met een ander Bluetooth-apparaat

1. Ga naar en tik op Instellingen > Apparaatverbinding > Eerder verbonden apparaten.
    2. Tik op het Bluetooth-apparaat waarmee u verbinding wilt maken.

De koppeling van een Bluetooth-apparaat opheffen

1. Ga naar en tik op Instellingen > Apparaatverbinding > Eerder verbonden apparaten.
    2. Tik op (pictogram Instellingen) naast de naam van het apparaat waarvan u de koppeling wilt opheffen.
    3. Tik op Vergeten > Apparaat vergeten.

Item verzenden en ontvangen met behulp van Bluetooth-technologie

Gebruik Bluetooth-technologie om items te delen met andere Bluetooth-compatibele apparaten, zoals telefoons of computers. U kunt de volgende soorten items verzenden en ontvangen:

• Foto's en video's
    • Muziek en andere audiobestanden
    • Webpagina's

Items verzenden met de Bluetooth-verbinding

1. Zorg ervoor dat de Bluetooth-functie op het ontvangende apparaat is ingeschakeld en dat het apparaat zichtbaar is voor andere Bluetooth-apparaten.
    2. Open op het verzendende apparaat de applicatie die het item bevat dat u wilt verzenden. Ga naar het item.
    3. Afhankelijk van de app en het item dat u wilt verzenden, moet u mogelijk het item aangeraakt houden of het item openen, en vervolgens op (pictogram Delen) tikken.
    4. Selecteer Bluetooth.
    5. Schakel de Bluetooth-functie in als dit wordt gevraagd.
    6. Tik op de naam van het ontvangende apparaat.
    7. Accepteer op het ontvangende apparaat de verbinding als dit wordt gevraagd.
    8. Bevestig op het verzendende apparaat de overdracht naar het ontvangende apparaat als dit wordt gevraagd.
    9. Accepteer het inkomende item op het ontvangende apparaat.

Items ontvangen via de Bluetooth-verbinding

1. Zorg dat de Bluetooth-functie is ingeschakeld en zichtbaar is voor andere Bluetooth-apparaten.
    2. Het zendende apparaat begint nu met het verzenden van gegevens naar uw apparaat.
    3. Wanneer u op de hoogte wordt gebracht van een inkomend bestand op uw apparaat, sleept u de statusbalk omlaag en tikt u op de melding om de bestandsoverdracht te accepteren.
    4. Tik op Accepteren om de bestandsoverdracht te starten.
    5. Om de voortgang van de overdracht weer te geven, sleept u de statusbalk omlaag.
    6. Om een ontvangen item te openen, sleept u de statusbalk omlaag en tikt u op de relevante melding.

Bestanden bekijken die u hebt ontvangen met behulp van een Bluetooth-verbinding

1. Ga naar en tik op Instellingen > Apparaatverbinding > Verbindingsvoorkeuren.
    2. Tik op Ontvangen bestanden.