Applicatie-instellingen

Sommige applicaties vragen om toestemmingen zodra u ze gaat gebruiken. U kunt toestemming geven of afwijzen voor elke app afzonderlijk in het menu instellingen of in het bevestigingsvenster Toestemming. De vereiste toestemmingen zijn afhankelijk van het ontwerp van de app.

Toestemming geven of afwijzen

U kunt kiezen toestemming te geven of af te wijzen wanneer het dialoogvenster wordt weergegeven. Als u een andere versie van Android eerder hebt gebruikt, zullen de meeste applicaties al de benodigde toestemmingen hebben gekregen.

Toestemmingen instellen

1. Ga naar en tik op Instellingen > Apps en meldingen > Geavanceerd > App-machtigingen.
    2. Selecteer een optie en tik vervolgens op de relevante schakelaar om de toestemmingen aan te passen.

Automatisch bijwerken van applicaties toestaan of afwijzen

Als de automatische bijwerkfunctie is ingeschakeld, worden uw applicaties bijgewerkt zonder dat u daarom wordt gevraagd, zodat u mogelijk niet doorhebt dat een groot hoeveelheid data wordt gedownload. Om mogelijk hoge kosten voor dataoverdracht te voorkomen, kunt u automatisch bijwerken uitschakelen of automatisch bijwerken alleen via een Wi-Fi-verbinding inschakelen. U moet automatisch bijwerken uitschakelen in de Play Store-app om het automatisch bijwerken van applicaties te voorkomen.

Automatisch bijwerken van alle applicaties in de Play Store in- of uitschakelen

1. Ga naar en tik op (pictogram Play Store).
    2. Tik op (pictogram Menu) en tik vervolgens op Instellingen > Apps automatisch bijwerken.
    3. Selecteer de gewenste optie.

Apps koppelen

Uw apparaat kan de standaard-app bepalen om een bepaald weblink te verwerken. Dit betekent dat nadat de koppeling is ingesteld, u niet elke keer een app hoeft te selecteren wanneer u een koppeling opent. U kunt de standaard-app op elk gewenst moment veranderen.

App-koppelingen beheren via het menu Instellingen

1. Ga naar en tik op Instellingen > Apps en meldingen.
    2. Tik op Geavanceerd > Standaard-apps > Links openen.
    3. Selecteer een app en pas de instellingen naar wens aan.