Contacten toevoegen en bewerken

U kunt contacten toevoegen, bewerken of verwijderen op uw apparaat en vanaf gesynchroniseerde accounts. Voeg afbeeldingen van contacten toe of stel aparte beltonen in om contacten te personaliseren. U kunt ook de contactgegevens over uzelf bewerken.

Een contact toevoegen

1. Ga naar en tik op (pictogram Contacten).
    2. Tik op (pictogram Nieuw contact toevoegen).
    3. Als u voor het eerst een contact toevoegt en meerdere accounts met het apparaat worden gesynchroniseerd, selecteert u een account. Dit wordt het standaardaccount om uw contacten in op te slaan. Later kunt u selecteren waar het contact moet worden opgeslagen door op (pictogram Nieuw contact toevoegen) > Opslaan in te tikken.
    4. Voer de gewenste gegevens voor het contact in of selecteer deze.
    5. Als u klaar bent, tikt u op OPSLAAN.

Opmerking

Tik op (pictogram Menu) en selecteer het nieuwe account om de standaardinstelling voor het opslaan van uw contacten te wijzigen. U kunt ook Telefooncontact selecteren om contacten alleen op te slaan op het apparaat. Als u een bestaand contact naar een nieuw account wilt verplaatsen, moet u het contact opnieuw maken en dit opslaan in het nieuwe account.

Hint

Als u een plusteken en de landcode invoert vóór het telefoonnummer van een contact, hoeft u het nummer niet opnieuw te bewerken wanneer u vanuit een ander land belt.

Een contact bewerken

1. Ga naar en tik op (pictogram Contacten).
    2. Tik op het contact dat u wilt bewerken en tik vervolgens op (pictogram Bewerken).
    3. Bewerk de gewenste gegevens.
    4. Als u klaar bent, tikt u op OPSLAAN.

Opmerking

Sommige synchronisatieservices staan u niet toe contactgegevens te bewerken.

Een contactafbeelding toevoegen of verwijderen

1. Ga naar en tik op (pictogram Contacten).
    2. Tik op het contact dat u wilt bewerken en tik vervolgens op (pictogram Bewerken).
    3. Tik op (pictogram Camera) en selecteer een optie.
    4. Nadat de afbeelding is geüpdatet, tikt u op OPSLAAN.

Hint

U kunt ook een afbeelding aan een contact toevoegen rechtstreeks vanuit de applicatie Album.

De beltoon van een contact personaliseren

1. Ga naar en tik op (pictogram Contacten).
    2. Tik op het contact dat u wilt bewerken en tik vervolgens op (pictogram Meer) > Beltoon instellen.
    3. Selecteer een beltoon of tik op (pictogram Toevoegen) om een muziekbestand te selecteren dat op het apparaat is opgeslagen.
    4. Tik op OK.

Alle gesprekken van een contact naar voicemail sturen

1. Ga naar en tik op (pictogram Contacten).
    2. Selecteer het gewenste contact.
    3. Tik op (pictogram Meer) > Doorsturen naar voicemail.

Contacten verwijderen

1. Ga naar en tik op (pictogram Contacten).
    2. Houd het contact aangeraakt dat u wilt verwijderen.
    3. Tik op (pictogram Verwijderen) en tik vervolgens op VERWIJDEREN.
    4. Verwijder meerdere of alle contacten door de selectievakjes aan te vinken naast de contacten die u wilt verwijderen.
    5. Tik op (pictogram Verwijderen) en tik vervolgens op VERWIJDEREN.

Contactgegevens over uzelf bewerken

1. Ga naar en tik op (pictogram Contacten).
    2. Tik op (pictogram Menu) > Mijn info.
    3. Tik op (pictogram Bewerken) en voer de nieuwe gegevens in of breng de gewenste wijzigingen aan.
    4. Als u klaar bent, tikt u op OPSLAAN.

Een nieuw contact maken op basis van een sms-bericht

1. Ga naar en tik op (pictogram Berichten).
    2. Tik op het telefoonnummer en tik vervolgens op (pictogram Meer) > Contact toevoegen.
    3. Selecteer een bestaand contact of tik op Nieuw contact maken.
    4. Bewerk de contactgegevens en tik op OPSLAAN.