Verbinden met Wi-Fi®

Uw SmartWatch 3 ondersteunt Wi-Fi® en kan automatisch verbinden met opgeslagen Wi-Fi®-netwerken als de Bluetooth®-verbinding met uw Android™-telefoon of -tablet wordt verbroken. Als uw SmartWatch 3 is verbonden met een Wi-Fi®-netwerk, kan automatisch gesynchroniseerd worden met uw telefoon of tablet. Voorwaarde is dat de telefoon of tablet ook verbonden is met een Wi-Fi®-netwerk. Op deze manier ontvangt u thuis of op uw werk meldingen en kunt u spraakgestuurd zoeken op uw SmartWatch 3, zelfs als u uw telefoon of tablet in een andere kamer laat liggen.

Installeer eerst de nieuwste versie van de applicatie Android Wear op uw Android™-telefoon of -tablet.

Wi-Fi® in- of uitschakelen

1. Zorg ervoor dat het startscherm van uw SmartWatch 3 actief is.
  2. Veeg eenmaal van rechts naar links.
  3. Tik op Instellingen.
  4. Tik vervolgens op Wi-Fi-instellingen.
  5. Als Wi-Fi uit zichtbaar is, tikt u op Wi-Fi uit om Wi-Fi® in te schakelen. Als Wi-Fi automatisch zichtbaar is, tikt u op Wi-Fi automatisch om Wi-Fi® uit te schakelen.

Als Wi-Fi® op uw SmartWatch 3 is geactiveerd, maakt uw SmartWatch 3 automatisch verbinding met bekende, beschikbare netwerken als uw SmartWatch 3 geen Bluetooth®-verbinding met uw Android™-telefoon of tablet heeft.

Het uitschakelen van Wi-Fi® is voordelig voor de gebruiksduur van de batterij.

Verbinden met een geprefereerd Wi-Fi®-netwerk

1. Zorg ervoor dat het startscherm van uw SmartWatch 3 actief is.
  2. Veeg eenmaal van rechts naar links.
  3. Tik op Instellingen.
  4. Tik vervolgens op Wi-Fi-instellingen.
  5. Zorg dat Wi-Fi® is ingesteld op Wi-Fi automatisch.
  6. Blader omlaag door de beschikbare netwerken. Kies vervolgens het netwerk waarmee u wilt verbinden.

Uw SmartWatch 3 kan geen verbinding maken met Wi-Fi®-netwerken die u naar een loginpagina leiden voordat u verbinding kunt maken, zoals Wi-Fi®-netwerken in hotels of cafés.

Uw SmartWatch 3 kiest automatisch het beste beschikbare Wi-Fi®-netwerk.

Een bekend netwerk vergeten

1. Zorg ervoor dat het startscherm van uw SmartWatch 3 actief is.
  2. Veeg eenmaal van rechts naar links.
  3. Tik op Instellingen.
  4. Tik vervolgens op Wi-Fi-instellingen.
  5. Zorg dat Wi-Fi® is ingeschakeld.
  6. Tik vervolgens op Opgeslagen netwerken.
  7. Selecteer het netwerk dat u wilt vergeten.
  8. Tik op om uw keuze te bevestigen.

Wi-Fi® uitschakelen om de levensduur van de batterij te verlengen

Als de Wi-Fi®-functie veel van de batterij vergt, kan deze wellicht automatisch worden uitgeschakeld en het bericht "Wi-Fi® uitgeschakeld om de levensduur van de batterij te verlengen" verschijnt. Hoe snel de batterij uitgeput raakt, is afhankelijk van de wijze waarop u de SmartWatch 3 gebruikt als deze is verbonden met Wi-Fi®. U kunt het bericht uitschakelen via de meldingsinstellingen.

De Wi-Fi®-functie wordt automatisch opnieuw geactiveerd als uw SmartWatch 3 wordt opgeladen.

Meldingen uitschakelen

1. Open de applicatie Android Wear op uw Android™-telefoon of -tablet en tik op .
  2. Tik vervolgens op Appmeldingen blokkeren.
  3. Tik op .
  4. Blader omlaag naar de app die u wilt blokkeren en tik erop.

U kunt meldingen ook meteen op uw SmartWatch 3 blokkeren.

Als u onnodige meldingen uitschakelt, spaart u batterijstroom als u Wi-Fi® gebruikt.

Wijzigen hoeveel batterijenergie Wi-Fi® kan gebruiken voordat Wi-Fi® wordt uitgeschakeld

1. Zorg ervoor dat het startscherm van uw SmartWatch 3 actief is.
  2. Veeg eenmaal van rechts naar links.
  3. Tik op Instellingen.
  4. Tik vervolgens op Wi-Fi-instellingen > Geavanceerd > Stroombesparing na....
  5. Blader omlaag en kies een optie.