Het Style Cover Window onder natte en stoffige omstandigheden gebruiken

Het Style Cover Window is waterdicht is overeenstemming met de IP-klassen (Ingress Protection) IPX5 en IPX8, zoals uitgelegd in onderstaande tabel.

Deze specifieke IP-klassen betekenen dat het Style Cover Window bestand is tegen water onder lage druk, alsmede tegen de gevolgen van onderdompeling in zoet water (geen zeewater) gedurende 30 minuten tot een diepte van 1,5 meter.

Ondanks dat het Style Cover Window bestand is tegen water, dient u te voorkomen dat het onnodig in of onder water wordt gebruikt of wordt blootgesteld aan vochtige omgevingen met extreem hoge of lage temperaturen en een hoge vochtigheid.

Dompel het Style Cover Window nooit onder in warm water, zout water (bijvoorbeeld bronwater, gechloreerd zwembadwater en zeewater) of andere soorten water die schadelijk kunnen zijn. Stel het Style Cover Window ook nooit bloot aan vloeibare chemicaliën, bijvoorbeeld schoonmaakmiddelen, alcohol en andere schurende vloeistoffen zoals sappen, azijn en ketchup. Spoel het Style Cover Window na blootstelling aan zout water af met schoon water.

Als het Style Cover Window aan water is blootgesteld, dient u het volledig droog te maken alvorens het opnieuw te gebruiken. Als het Style Cover Window bijvoorbeeld nog niet helemaal is gedroogd, reageert het mogelijk niet als u op het venster tikt. Ook kunnen functies zoals gegevensoverdracht en bellen niet naar behoren functioneren.

Bevestig of verwijder het Style Cover Window niet op of van de Xperia™ door veel kracht uit te oefenen of op een manier die niet is beschreven in deze handleiding.

Gebruik een zachte, droge doek om alle onderdelen van uw Style Cover Window te reinigen. Om verkleuring te voorkomen, dient u het accessoire niet te reinigen met alcohol, verdunner, benzeen of een ander schoonmaakmiddel.

Stel het Style Cover Window niet onnodig bloot aan omgevingen met veel stof, zand en modder.

Als er zand, modder of stof tussen de voorkant van het Style Cover Window en uw Xperia™ terechtkomt, veeg dit dan af met een zachte doek. Anders bestaat het gevaar dat het Xperia™-apparaat en het Style Cover Window door krassen worden beschadigd.

De kans op verkleuring of kleurverloop als gevolg van wrijving, zweten en blootstelling aan zout water is aanwezig. Houd hier rekening mee als u het Style Cover Window in de nabijheid van stof en andere materialen gebruikt.

Note

Deze instructies voor gebruik in natte en stoffige omgevingen zijn uitsluitend van toepassing op het gebruik van het Style Cover Window. Voor het Xperia™-apparaat gelden wellicht andere instructies en beperkingen voor het gebruik in natte en stoffige omgevingen. Zorg dat u deze eveneens leest voordat u het apparaat aan dergelijke omstandigheden blootstelt.

De garantie dekt geen schade of defecten als gevolg van misbruik of onjuist gebruik van het Style Cover Window (met inbegrip van gebruik in omgevingen waar de grenzen van de relevante IP-klasse worden overschreden). Mocht u nog vragen hebben over het gebruik van uw accessoire, neem dan contact op met onze klantenservice voor hulp.

IP-klasse

Uw Style Cover Window heeft een IP-klasse in overeenstemming met IEC-norm 60529; dit houdt in dat het apparaat gecertificeerde tests heeft ondergaan om de beschermingsgraad tegen stof en water te meten. Het eerste cijfer van de tweecijferige IP-codering geeft de beschermingsgraad aan tegen vaste voorwerpen, zoals stof. Het tweede cijfer geeft aan in welke mate het apparaat bestand is tegen water.

Bescherming tegen indringen van vaste voorwerpen en stof Waterbestendigheid
IP0X. Geen speciale bescherming IPX0. Geen speciale bescherming
IP1X. Beschermd tegen indringen van vaste voorwerpen met een diameter groter dan 50 mm IPX1. Beschermd tegen druppelend water
IP2X. Beschermd tegen indringen van vaste voorwerpen met een diameter groter dan 12,5 mm IPX2. Beschermd tegen druppelend water dat valt onder een hoek van max. 15 graden vanaf de normale positie
IP3X. Beschermd tegen indringen van vaste voorwerpen met een diameter groter dan 2,5 mm IPX3. Beschermd tegen spatwater
IP4X. Beschermd tegen indringen van vaste voorwerpen met een diameter groter dan 1 mm IPX4. Beschermd tegen plenzend water
IP5X. Beschermd tegen stof, beperkte indringing (geen schadelijke afzetting) IPX5. Ten minste 3 minuten lang beschermd indien besproeid
IP6X. Stofdicht IPX6. Ten minste 3 minuten lang beschermd indien intensief besproeid
  IPX7. 30 minuten lang beschermd tegen de gevolgen van onderdompeling in water tot 1 meter diep
  IPX8. Beschermd tegen de gevolgen van continue onderdompeling in water van meer dan 1 meter diep De exacte omstandigheden voor ieder apparaat zijn door de fabrikant gespecificeerd.