Geluid opnemen

Bekijk alle onderwerpen

Om de microfoon te gebruiken, hebt u de toepassing Audio Recorder nodig; deze is beschikbaar op Google Play™. De opgenomen bestanden worden opgeslagen als WAV- of MP4-bestand, afhankelijk van de gekozen optie voor geluidskwaliteit. De bestanden worden opgeslagen in de map Opnames in het interne geheugen van het apparaat. De eerste keer dat u de microfoon aansluit, moet u deze in de geluidsinstellingen activeren; daarna gebruikt het apparaat de microfoon automatisch. Als u echter meer dan één vijfpolig audio-accessoire met uw apparaat gebruikt, moet u de microfoon voor elke opname in de instellingen activeren.

Bij sterke wind kan de stereomicrofoon STM10 zichzelf uitschakelen. In dat geval gaat de in de Xperia™ ingebouwde microfoon door met opnemen. Gebruik bij opnamen buitenshuis de met de set meegeleverde windkap voor optimale resultaten.

De applicatie Audio Recorder installeren

1. Tik in uw Startscherm op uw apparaat, tik op Icn sony home apptray normal, ga naar Play Store en tik hierop.
    2. Zoek in Play Store, naar “Audio Recorder ” .
    3. Selecteer Audio Recorder in de lijst met resultaten en volg de aanwijzingen die op het scherm van het apparaat verschijnen om de toepassing te installeren.

De microfoon activeren

1. Tik op het Startscherm van het apparaat op Icn sony home apptray normal.
    2. Ga naar en tik op Instellingen > Geluid > Audio-accessoires en selecteer Stereo mic STM10 .

Overzicht van de toepassing Audio Recorder

Scr sony gazzo recorder overview

1 Bekijk alle bedieningselementen voor het maken van een opname
    2 Bekijk een lijst met alle opgeslagen opnames
    3 Instellingenmenu
    4 Microfoontest
    5 Gebruik stereo-geluidskwaliteit voor een opname
    6 Tijdteller
    7 Opnemen of afspelen van een opname stoppen
    8 Een opname afspelen
    9 Opname starten
    10 Opnamedetails
    11 Opties voor geluidskwaliteit

De microfoon plaatsen

Voor een goede stereo geluidskwaliteit moet u de microfoon met de linker- en rechterkant in de juiste richting plaatsen.

Uw microfoon plaatsen

Ill sony gazzo ver

Ill sony gazzo hor

1. Steek de microfoon in de audio-aansluiting.
    2. Draai de kop van de microfoon zodat Icn sony gazzo left en Icn sony gazzo right geplaatst zijn als afgebeeld.

Stereogeluid opnemen

Ill sony gazzo voice
    1. Zorg er voor dat de toepassing Audio Recorder goed op uw apparaat is geïnstalleerd.
    2. Sluit de microfoon aan op uw telefoon of tablet en breng hem in de juiste positie.
    3. Zorg ervoor dat de microfoon geactiveerd is.
    4. Tik in Startscherm op uw apparaat op Icn sony home apptray normal, ga naar Audio Recorder en tik hierop.
    5. Om de geluidskwaliteit voor uw opname te selecteren, raakt u één van de opties voor de geluidskwaliteit gedurende 2 seconden aan.
    6. Tik op Icn sony gazzo recordings start om de opname te starten.
    7. Om de opname te beëindigen, raakt u Icn sony gazzo stop gedurende 2 seconden aan.

Het opnemen onderbreken

• Houd Icn sony gazzo recordings pause gedurende 2 seconden ingedrukt.

De huidige opname afspelen

• Tik op Icn sony gazzo recordings play als u klaar bent met opnemen.

Een opgeslagen opname afspelen

1. Tik in de toepassing Audio Recorder op de tab OPNAMES en tik op de opname die u wilt afspelen.
    2. Tik op Icn sony gazzo recordings play om de opname af te spelen.

Een opname delen

1. Tik in de toepassing Audio Recorder op de tab OPNAMES en tik op de opname die u wilt delen
    2. Tik op Icn sony gallery share en tik op de toepassing die u wilt gebruiken om de geselecteerde opname te delen.
    3. Volg de instructies op het scherm om de procedure te voltooien.

Een opname verwijderen

1. Tik in de toepassing Audio Recorder op de tab OPNAMES en tik op de opname die u wilt verwijderen.
    2. Tik op Icn sony camera review delete en vervolgens op OK.

Het bestandstype van een opname wijzigen

1. Tik in de toepassing Audio Recorder op de tab OPNAMES en selecteer het bestand dat u wilt wijzigen.
    2. Om het bestandstype van muziek te wijzigen in spraak, tikt u op Muziek > Spraak. Om het bestandstype van spraak te wijzigen in muziek, tikt u op Spraak > Muziek.

Een opname bijsnijden

1. Tik in de toepassing Audio Recorder op het tabblad OPNAMES en selecteer de opname die u wilt bijsnijden.
    2. Tik op Icn sony gazzo recordings cut. Er verschijnt een groene balk met grepen.
    3. Versleep de grepen om het gedeelte te markeren dat u wilt bijsnijden. Het groen gemarkeerde deel tussen de grepen blijft bewaard, terwijl het overige, rood gemarkeerde deel wordt verwijderd.
    4. Tik op Toepassen en vervolgens op OK ter bevestiging. De wijzigingen zijn nu opgeslagen.

Windgeruis in een opname onderdrukken

1. Tik in de applicatie Audio Recorder op het tabblad OPNAMES en selecteer vervolgens het bestand waarin u het windgeruis wilt onderdrukken.
    2. Tik op Icn sony gazzo recordings windnoise en vervolgens op OK ter bevestiging. De wijzigingen zijn nu opgeslagen.

Een opname normaliseren

1. Tik in de toepassing Audio Recorder op het tabblad OPNAMES en selecteer de opname die u wilt normaliseren.
    2. Tik op Icn sony gazzo recordings normalized en vervolgens op OK ter bevestiging. De wijzigingen zijn nu opgeslagen.