Mijn apparaat loopt vast of toepassingen worden plotseling afgesloten

• Gedownloade toepassingen kunnen ervoor zorgen dat uw apparaat zich vreemd gedraagt of de prestaties beïnvloeden. Gebruik de Veilige modus om te controleren of gedownloade applicaties de oorzaak van het probleem zijn. In de Veilige modus start uw apparaat uitsluitend de software en applicaties op die al waren geïnstalleerd toen u uw apparaat kocht.

De veilige modus inschakelen

1. Druk lang op de aan-uitknop terwijl het apparaat is ingeschakeld.
      2. In het dialoogvenster dat wordt geopend, houdt u Uitschakelen aangeraakt en tikt u op OK .
      3. Wacht totdat het apparaat opnieuw opstart in de Veilige modus.

Start het apparaat opnieuw op om de Veilige modus te verlaten.

• Als de prestaties van het apparaat in de Veilige modus verbeteren, is het waarschijnlijk dat één of meer van de na aankoop gedownloade applicaties het apparaat negatief beïnvloeden. U kunt de Veilige modus verlaten en het apparaat opnieuw opstarten om de applicatie(s) te verwijderen die volgens u het probleem veroorzaken. Als het probleem recent is en u niet zeker weet welke applicatie het probleem veroorzaakt, kunt u beginnen met het verwijderen van de laatst gedownloade applicatie.

Een applicatie verwijderen vanuit het applicatiescherm

Alleen gedownloade apps kunnen volledig worden verwijderd.

1. Houd het pictogram van de app aangeraakt totdat het apparaat trilt.
      2. Tik in het menu dat wordt geopend op (pictogram App verwijderen) > OK .

• Werk uw apparaat bij om u te verzekeren van optimale prestaties en de nieuwste verbeteringen. Lees meer over hoe u uw apparaat moet bijwerken en de nieuwste softwareversie kunt vinden.

• Herstel de standaardinstellingen. Dit is soms de beste oplossing als uw apparaat niet meer goed werkt, maar hierbij wordt wel alle persoonlijke inhoud verwijderd in het interne geheugen van uw apparaat. Maak een back-up van de gegevens die u wilt behouden.

Een back-up van uw gegevens maken met een computer

1. Ontgrendel het scherm van het apparaat en sluit het apparaat aan op de computer met behulp van een USB-kabel.
      2. Selecteer op de computer de bestanden waarvan u een back-up wilt maken en kopieer-plak of sleep-zet neer de bestanden op een locatie op de computer.

Een back-up maken en synchroniseren van apps, telefooninstellingen en gesprekshistorie

1. Ga naar en tik op Instellingen > Systeem > Geavanceerd > Back-up .
      2. Tik op de schakelaar om de functie in te schakelen. Er wordt automatisch een back-up gemaakt van uw apps, telefooninstellingen en gesprekshistorie.

U kunt het maken van een back-up ook inschakelen op het instellingenmenu van Google Drive. U kunt uw app-gegevens, apparaatinstellingen en gesprekshistorie automatisch synchroniseren door in te loggen op de Google-account die werd gebruikt voor het synchroniseren van gegevens op het oude apparaat. Wanneer u het nieuwe apparaat voor het eerst inschakelt, logt u in op de Google-account tijdens de Setup wizard.

De standaardinstellingen herstellen

Onderbreek een procedure voor het herstellen van de standaardinstellingen niet om permanente schade aan het apparaat te voorkomen.

1. Maak een back-up van alle belangrijke data in het interne geheugen van uw apparaat en sla deze back-up op een geheugenkaart of een ander extern geheugen op. Als versleutelde bestanden op een SD-kaart zijn opgeslagen, moet u de versleuteling opheffen om er zeker van te zijn dat u ze na het resetten weer kunt openen.
      2. Ga naar en tik op Instellingen > Systeem > Geavanceerd > Opties voor resetten .
      3. Tik op Alle gegevens wissen (fabrieksinstellingen terugzetten) > Telefoon resetten .
      4. Teken uw ontgrendelingspatroon als daarom wordt gevraagd, of voer het ontgrendelingswachtwoord of de PIN in om door te gaan.
      5. Tik op Alles wissen om te bevestigen.

Het apparaat wordt niet teruggezet naar een eerdere softwareversie van Android wanneer u de fabrieksinstellingen herstelt.