Vers uit de oven!

Maak kennis met Android™ 9 Pie

Android 9 Pie draait helemaal om de gebruiker. U wilt dat uw smartphone volledig is afgestemd op uw behoeften en uw dagelijks leven makkelijker maakt zodat u tijd hebt voor zaken die echt belangrijk zijn. De nieuwe Android-software gebruikt machine learning en AI -technologie om precies dit te bereiken. De software begrijpt uw gewoontes en past vervolgens de instellingen van de smartphone aan. De telefoon neemt u dus werk uit handen. Android 9 Pie is besprenkeld met verbeteringen waardoor u nog intuïtiever met het apparaat kunt omgaan.

Lees verder en ontdek nog meer over dit nieuwe, smakelijke hapje!

Past zich aan uw behoeften aan
    Past zich aan uw behoeften aan

Past zich aan uw behoeften aan

Een hoofdingrediënt van de nieuwe Android 9 Pie is machine learning. Een goed voorbeeld is Aanpasbaar batterijbeheer. Deze functie herkent met machine learning de apps die u vaak gebruikt en zorgt ervoor dat deze de batterij niet uitputten terwijl ze op de achtergrond zijn geactiveerd. Samen met de STAMINA-modus van Xperia™ gaat de batterij nu nog langer mee!

Een andere slimme nieuwe functie van machine learning is Aanpasbare helderheid. Aanpasbare helderheid merkt hoe u in verschillende lichtomstandigheden de schermhelderheid handmatig aanpast en past op basis hiervan automatisch de helderheid van het scherm aan. Belangrijke functies die zich richten naar de gebruiker!

De kers op de taart

Er zijn talloze fijne, kleine aanpassingen beschikbaar voor veelgebruikte functies en instellingen. Druk op de volumetoets om een schuifregelaar voor het mediavolume en een knop voor de ringtone te activeren, waarmee u eenvoudig het volume aanpast als u naar muziek luistert of een video bekijkt.

En als u een screenshot maakt, kunt u meteen allerlei details markeren met het menu Bewerken. Vervolgens deelt u de foto met vrienden.

Een andere kleine en handige aanpassing is voor schermrotatie. Als u het te veel gedoe vindt om de richting van het scherm via het Instellingenmenu te veranderen, hoeft u het apparaat alleen maar te draaien. Er verschijnt een knop waarmee u de richting van het scherm kunt veranderen. En dat is alles. Deze en vele andere aanpassingen maken echt het verschil!

De kers op de taart
    De kers op de taart

De kers op de taart

Er zijn talloze fijne, kleine aanpassingen beschikbaar voor veelgebruikte functies en instellingen. Druk op de volumetoets om een schuifregelaar voor het mediavolume en een knop voor de ringtone te activeren, waarmee u eenvoudig het volume aanpast als u naar muziek luistert of een video bekijkt.

En als u een screenshot maakt, kunt u meteen allerlei details markeren met het menu Bewerken. Vervolgens deelt u de foto met vrienden.

Een andere kleine en handige aanpassing is voor schermrotatie. Als u het te veel gedoe vindt om de richting van het scherm via het Instellingenmenu te veranderen, hoeft u het apparaat alleen maar te draaien. Er verschijnt een knop waarmee u de richting van het scherm kunt veranderen. En dat is alles. Deze en vele andere aanpassingen maken echt het verschil!

Uw favoriete camera is nog beter geworden!
    Uw favoriete camera is nog beter geworden!

Uw favoriete camera is nog beter geworden!

U gaat genieten van het nieuwe, eenvoudige en gestroomlijnde uiterlijk van de camera! Zorgvuldig opnieuw ontworpen zodat alle belangrijke elementen aanwezig zijn als u een moment wilt vastleggen. Open gewoon de Camera-app en veeg naar links of rechts om Foto of Video te kiezen en maak een opname. Dat is alles!

Als u Xperia-functies wilt gebruiken, zoals Superslow-motion, Bokeh of Handmatige modus, tikt u op de MODUS-knop. De camera onthoudt welke functie u het laatst hebt gebruikt en toont een pictogram op het scherm voor snelle en eenvoudige toegang. Bovendien zijn veelgebruikte functies zoals Helderheid, Resolutie en Camera-instellingen nu makkelijk toegankelijk op het scherm. Deze nieuwe look wordt dampend heet geserveerd op alle Xperia-apparaten die Android 9 Pie draaien.

Aanpassingen voor meer gemoedsrust

Aanpassingen voor meer gemoedsrust

Te veel meldingen kunnen afleiden van wat ècht belangrijk is. Met Android 9 Pie kunt u meldingen nog eenvoudiger beheren. Als u een overbodige melding ziet, houdt u deze aangeraakt om de meldingsinstellingen van de app te openen en schakelt u de meldingen uit. In het Instellingenmenu kunt u ook aangeven welke meldingen u wilt blijven zien. Daarnaast bepaalt het apparaat met machine learning welke meldingen u te zien krijgt. Als u meldingen van een bepaalde app blijft wegvegen, raadt het apparaat aan dat u de meldingen van die app volledig uitschakelt.

Een andere handigheid is de vernieuwde functie Niet storen, die u in feite gewoon in of uit kunt schakelen en een stuk eenvoudiger is geworden. Houd in de Snelle instellingen het pictogram van Niet storen aangeraakt om het Instellingenmenu te openen waarin u kunt aangeven wat u wel en niet wilt blokkeren.

Doorgaan met instellen? Geen probleem!

Doorgaan met instellen? Geen probleem!

Als u het nieuwe Xperia-apparaat instelt, kan het gebeuren dat u tegen dingen aanloopt die u niet kent, of dat u wordt gevraagd om instellingen aan te passen die u niet kent. U wilt snel aan de slag, dus u slaat de stap over en kijkt er later naar. Klinkt dat bekend? Met de nieuwe Setup wizard kunt u later eenvoudig terugkeren en doorgaan met de instellingen. Op het moment dat het u uitkomt, gaat u naar Instellingen of u veegt omlaag en tikt op de melding om de instellingen af te ronden. Eenvoudig en overal!

Doorgaan met instellen? Geen probleem!
    Wat kan deze telefoon allemaal?

Wat kan deze telefoon allemaal?

U hebt waarschijnlijk al geprobeerd om met spraakopdrachten van Google Assistant muziek af te spelen of om op internet te zoeken naar een restaurant of bakker. Google Assistant weet nu ook alles over uw Xperia! Zeg gewoon "OK Google" en vraag "Wat kan deze telefoon?" en u krijgt een lijst met alle coole, exclusieve functies van de Xperia. Als u een indrukwekkende 4K HDR-video's wilt maken, zegt u gewoon "4K HDR-film opnemen". De camera-app wordt geopend en de 4K HDR-video-instellingen zijn al ingesteld.

Deze functie is vanaf september 2018 beschikbaar in Engels, Frans, Duits, Japans en Spaans.

Wat kan deze telefoon allemaal?

U hebt waarschijnlijk al geprobeerd om met spraakopdrachten van Google Assistant muziek af te spelen of om op internet te zoeken naar een restaurant of bakker. Google Assistant weet nu ook alles over uw Xperia! Zeg gewoon "OK Google" en vraag "Wat kan deze telefoon?" en u krijgt een lijst met alle coole, exclusieve functies van de Xperia. Als u een indrukwekkende 4K HDR-video's wilt maken, zegt u gewoon "4K HDR-film opnemen". De camera-app wordt geopend en de 4K HDR-video-instellingen zijn al ingesteld.

Deze functie is vanaf september 2018 beschikbaar in Engels, Frans, Duits, Japans en Spaans.

De beschikbaarheid van software-updates is afhankelijk van uw apparaat, land en/of provider. Ongeacht de Android-versie kunnen bepaalde kenmerken en functionaliteiten ook verschillen afhankelijk van uw apparaat.

Als u wilt weten welke softwareversie en updates u nu hebt en welke softwarereleases nog komen, gaat u naar de softwarepagina op de ondersteuningssite van Sony Mobile.

Google en Android zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Google LLC.