Eindelijk!

De nieuwe Android™ Oreo

Eindelijk!

Android 8.0 Oreo heeft interessante nieuwe functies en verbeteringen om uw apparaat sneller en soepeler te laten werken en meer batterijvermogen te besparen dan ooit tevoren. De algehele beveiliging is verbeterd met Google Play Protect™, een service die regelmatig uw apparaat en apps op beveiligingsrisico's scant en u waarschuwt als er een risico wordt aangetroffen. Als extra optie stelt Sony de LDAC™-decoder voor Bluetooth® high-resolution audio beschikbaar voor alle apparaten die op Android werken.

Lees verder om meer te weten te komen over de nieuwe, aantrekkelijke Android Oreo!

Eindelijk!
    Eindelijk!

Deze meldingsfuncties zijn het vermelden waard

De Android Oreo-software wordt geleverd met diverse nieuwe meldingsfuncties. U treft bijvoorbeeld naast een of meer apps soms een kleine gekleurde badge of stip aan. Dit is een nieuw type badge, zonder een nummer, om aan te duiden dat er ongelezen meldingen voor u zijn. Net als vroeger veegt u gewoon omlaag vanaf de bovenrand van het scherm om de nieuwe meldingen te zoeken en te lezen. U kunt de melding ook in de sluimerstand zetten door rustig naar links of rechts te vegen en op het timerpictogram tikken om deze later weer te laten verschijnen.

Meldingen zijn nu in voorgedefinieerde categorieën ingedeeld, afhankelijk van de app, wat veel prettiger werkt. Dit betekent dat u kunt kiezen welke typen meldingen u wel of niet wilt ontvangen voor een specifieke app. Als u bijvoorbeeld in de auto onderweg bent naar uw werk, wilt u vermoedelijk verkeersinformatie ontvangen in Google Maps™, maar omdat u niet met de bus of de trein reist, hoeft u in dezelfde app geen openbaar-vervoermeldingen te ontvangen. Als u later van gedachten verandert, kunt u in de instellingen voor die app verschillende categorieën in- of uitschakelen.

Snelkoppelingen voor gemakkelijke bediening

Snelkoppelingen voor gemakkelijke bediening

Upgrade uw apparaat naar Android Oreo en u krijgt de nieuwste versie van de Xperia Home-app. Als u dan lang op het apppictogram drukt, kunt u niet alleen een app uitschakelen of verwijderen, maar ziet u ook een menu met diverse snelkoppelingen. Als u bijvoorbeeld lang op de Kalender-app drukt, kunt u een nieuwe gebeurtenis of een nieuwe herinnering instellen. U kunt ook op een klein pictogram drukken om informatie over de app te openen. Hier kunt u meldingen en toestemmingen instellen of wijzigen en de app uitschakelen of verwijderen.

E-mailadres, telefoonnummer of adres?

E-mailadres, telefoonnummer of adres?

Als u tekst of een nummer selecteert, herkent Android Oreo direct of de selectie een deel is van een adres, een telefoonnummer, een naam of een plaats. In het menu dat wordt geopend heeft u ook de optie om Google Maps, de telefoon-app of uw e-mailclient te openen, afhankelijk van de door u geselecteerde tekst- of nummergegevens.

Tip! Ga voor meer informatie over de picture-in-picture-modus naar het Xperia™-ondersteuningsforum.

Tip! Ga voor meer informatie over de picture-in-picture-modus naar het Xperia™-ondersteuningsforum.

Blijf kijken met picture-in-picture

Stel dat u in een Google Duo™-video-oproep zit en u plotseling een notitie wilt maken in Google Keep™ of een gebeurtenis aan uw kalender wilt toevoegen. Geen probleem! In ondersteunde apps als Google Duo kunt u met de picture-in-picture-modus doorgaan waarmee u bezig was in een geminimaliseerd venster dat u over het scherm kunt bewegen, terwijl u andere taken op uw apparaat uitvoert. U ziet welke apps deze functie ondersteunen in Instellingen. Gebruik vervolgens het vergrootglas en zoek picture-in-picture.

Tip! Ga voor meer informatie over de picture-in-picture-modus naar het Xperia™-ondersteuningsforum.
    Let op! De Camera-app maakt geen deel uit van het Android-systeem, maar wordt bijgewerkt voor geselecteerde Xperia™-apparaten die werken op Android Oreo.

Let op! De Camera-app maakt geen deel uit van het Android-systeem, maar wordt bijgewerkt voor geselecteerde Xperia™-apparaten die werken op Android Oreo.

Even lachen!

Over video's gesproken... Als u als Xperia™-gebruiker al enthousiast bent over uw camera, zult u nu alleen maar enthousiaster worden. Via de handmatige modus hebt u meer creatieve mogelijkheden. U kunt nu namelijk handmatig de automatische scherpstelling, sluitertijd, lichtgevoeligheid, belichtingswaarde en witbalans wijzigen. Een prima functie voor situaties met weinig licht of tegenlicht. Maar hoe zet u de camera na het experimenteren met deze waarden terug op de beginwaarden? Geen probleem! Tik op Opnieuw instellen om opnieuw te beginnen met de vooraf ingestelde waarden.

Even lachen!

Let op! De Camera-app maakt geen deel uit van het Android-systeem, maar wordt bijgewerkt voor geselecteerde Xperia™-apparaten die werken op Android Oreo.

Klaar, instellen en aan de slag!

Klaar, instellen en aan de slag!

U zult al snel merken dat het menu Instellingen grondig is gewijzigd. Verschillende soorten instellingen zijn overzichtelijker ingedeeld en er zijn verschillende nieuwe gedeelten. Geen zorgen, u zult er snel aan wennen! Als u een specifieke instelling niet kunt vinden, denk er dan aan dat u ernaar kunt zoeken door op het vergrootglas boven aan het menu Instellingen te tikken.

Geniet van uw Xperia™ en vergeet niet om uw nieuwe software, Android 8.0, verder te verkennen!

Klaar, instellen en aan de slag!

De beschikbaarheid van software-updates is afhankelijk van uw apparaat, land en/of provider. Ongeacht de Android-versie kunnen bepaalde kenmerken en functionaliteiten ook verschillen afhankelijk van uw apparaat.

Als u wilt weten welke softwareversie en updates u nu hebt en welke softwarereleases nog komen, gaat u naar de softwarepagina op de ondersteuningssite van Sony Mobile.