accountarrowhead-downarrowhead-upmobile-menusearchsm-bold-xx-skinny-roundedx-skinnyarrowhead-rightsocial-facebooksocial-googleplussocial-instagramsocial-linkedinsocial-pinterestsocial-qzonesocial-renrensocial-tencentsocial-twittersocial-vkontaktsocial-weibosocial-youkusocial-youtube
    Help ons uw website te verbeteren
    Beantwoord enkele snelle vragen om uw bezoek te evalueren.

Nougat is genieten!

Android™ 7.0 Nougat biedt u geweldige nieuwe functionaliteit en handige functies die het Android™-universum nog verder vergroten. Met Nougat verhoogt u uw productiviteit en verbruikt u tegelijkertijd zo min mogelijk batterijvermogen dankzij de verbeterde modi Doze en STAMINA. Bovendien zijn uw privacy en persoonlijke bestanden beter beschermd dankzij de nieuwe op bestanden gebaseerde versleuteling. Ook profiteert u van een bijgewerkt telefoonboek met een geweldige nieuwe interface, plus de zeer gewilde mogelijkheid om oproepen en berichten van ongewenste nummers te blokkeren.

Bekijk de video en lees meer over de inspirerende, geweldige nieuwe functies van Nougat.

Het scherm in een mum van tijd splitsen

Het scherm in een mum van tijd splitsen

Nougat tilt multitasking naar een hoger plan. Het is namelijk mogelijk om in de modus met gesplitst scherm twee vensters tegelijkertijd actief te gebruiken. Zo kunt u bijvoorbeeld gedetailleerde instructies in het ene venster volgen terwijl u deze uitvoert in het andere venster. Of u luistert naar muziek in het ene venster terwijl u in het andere venster informatie over de artiest leest. U kunt zelfs afbeeldingen en tekst van het ene venster naar het andere venster slepen. De mogelijkheden zijn eindeloos! Wanneer u een app gebruikt, opent u de modus voor gesplitst scherm door de toets voor recente apps lang ingedrukt te houden en te kiezen welke andere app u wilt uitvoeren. Als u terug wilt naar volledig scherm, sleept u de scheidingslijn naar de rand van het scherm.

Maar er is meer! Met Nougat schakelt u snel tussen twee apps. Dubbelklik op de toets voor recente apps om de app die u het laatst hebt gebruikt te openen. Dubbelklik er opnieuw op om terug te gaan naar de eerste app.

Klaar voor actie

Klaar voor actie

Als u vanaf de bovenkant van het scherm omlaag veegt, worden de meest recente meldingen weergegeven en kunt u hier direct actie op ondernemen. U kunt een bericht beantwoorden of direct vanuit een melding een video bekijken zonder de app te openen. Het zal u ook opvallen dat meldingen in Nougat gebundeld zijn, wat het eenvoudig maakt om een chatgesprek of een berichten- of e-mailthread te volgen. U sleept de melding naar beneden om alle waarschuwingen voor die app weer te geven.

Sneller dan ooit tevoren

Sneller dan ooit tevoren

Nog een handige functie is dat u met één keer vegen vanaf de bovenkant van het scherm de eerste vijf items van het menu Snelle instellingen onthult. En wat het nog leuker maakt, is dat u zelf kunt bepalen welke vijf items dit zijn. Als u op het pictogram Uitvouwen klikt, wordt het volledige menu Snelle instellingen weergegeven. Hierin kunt u op Bewerken klikken om items toe te voegen, te verwijderen en opnieuw te rangschikken door ze in de gewenste volgorde te slepen. Houd een van de pictogrammen lang ingedrukt. U gaat dan rechtstreeks naar het deelvenster met de individuele instellingen voor dat item.

U staat er niet alleen voor

Als u één keer vanaf de linkerkant van het startscherm veegt, gaat u naar een deelvenster dat u als uw persoonlijke assistent kunt zien. In dit venster wordt informatie weergegeven op het moment dat u die nodig hebt. Zo ziet u mogelijk informatie over het weer, uw volgende afspraak, verkeerssituaties of zelfs waar u uw auto hebt geparkeerd.

Als u vanaf een eerdere Android™-versie een upgrade uitvoert naar Nougat, moet u deze functie mogelijk inschakelen via de instellingen voor het startscherm.

Tip! Als u vanaf het midden van het scherm omlaag veegt, kunt u niet alleen apps op uw apparaat zoeken, maar worden er ook nieuwe en interessante apps aanbevolen voor installatie.

U staat er niet alleen voor
    Alles op een rijtje

Alles op een rijtje

Is het u al eens overkomen dat u een tijdelijke instelling op uw apparaat vergeten was en u zich later afvroeg waarom bepaalde functies niet meer functioneerden zoals voorheen? Met Nougat is dat geen probleem meer. Wanneer u de Instellingen opent, ziet u herinneringen zoals 'Vliegmodus is ingeschakeld', 'STAMINA-modus is ingeschakeld' of 'Mobiele data zijn uitgeschakeld'. Door op een herinnering te tikken, kunt u de functie opnieuw in- of uitschakelen zonder de app te openen.

In de app Instellingen ziet u ook suggesties voor verschillende instellingen en functies die u mogelijk wilt gebruiken. Zo kunt u bijvoorbeeld een e-mailaccount instellen of een schermvergrendeling voor uw apparaat toevoegen. Door op een suggestie te tikken, opent u het juiste deelvenster met instellingen of de app die u nodig hebt om de functie naar wens te configureren.

Alles geheel naar wens

Alles geheel naar wens

Als u bekend bent met eerdere versies van Android™, weet u al dat u veel aspecten van uw apparaat kunt aanpassen. U kunt alles instellen, van geluidsmeldingen en ringtones tot de tekengrootte van de tekst op het scherm. U kunt thema's gebruiken en verschillende achtergronden kiezen voor het startscherm en het vergrendelingsscherm. Met Nougat is het ook mogelijk om de grootte van het scherm te wijzigen. Zo maakt u alles op het scherm groter of kleiner. Pas uw apparaat helemaal naar wens aan.

De beschikbaarheid van software-updates is afhankelijk van uw apparaat, land en/of provider. Ongeacht de Android™-versie kunnen bepaalde kenmerken en functionaliteiten ook verschillen afhankelijk van uw apparaat.

Als u wilt weten welke softwareversie en updates u nu hebt en welke softwarereleases nog komen, gaat u naar de softwarepagina op de ondersteuningssite van Sony Mobile.